Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Interior Junkie en de Chocoladefabriek - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  21 maart, 2013

  Interior Junkie en de Chocoladefabriek

  Of ik dé chocoladefabriek van Australian wilde bezoeken? Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken..

  Daar stond ik dan op donderdagochtend in Veenendaal. Normaliter reis ik niet zomaar af naar de andere kant van het land voor werk, maar de zeer verleidelijke uitnodiging van Australian voor een exclusief bezoek aan de chocoladefabriek haalde me over om vroeg uit de veren te gaan.

  Chocolade-ontbijt
  We begonnen de ochtend met koffie en bonbons, nog meer koffie en – vooruit dan maar – nog een bonbonnetje (ze lagen er immers toch!). Na een introductie over Australian en het feit dat het smakelijk merk met de internationale naam gewoon van Hollandse bodem komt, deed ik mijn intrede in de meest watertandende fabriek ooit. Mét badmuts en ‘fashionable’ schort.

  Al bij binnenkomst waande ik me direct in een doos met chocolade. Zo rook het in ieder geval wel. Machines waren volop aan het draaien om de gesmolten chocolade vloeibaar te houden, in stellages stonden de vullingen van de bonbons op te drogen en op de rolband werden de vullingen, nadat ze gehard waren, voorzien van een fluweelzacht laagje witte chocolade waarnaar er met de hand een prachtig Australian logo op werd ‘gedrukt’. Eventjes de oven in om te drogen en een paar minuten later waren ze klaar voor ‘gebruik’,  in dozen gestopt en direct naar de koeling gebracht (zo blijven ze extra lang lekker).

  Paasei
  Na de rondleiding was het tijd om zelf aan de slag te gaan: ik mocht mijn eigen paasei customizen! Vol enthousiasme pakte ik pistachenootjes, amandelen en walnoten en verschillende stukken chocolade uit de bakken. De ‘lijm’ kwam in de vorm van gesmolten chocolade die ik in een spuitzakje goot. Het kind in me kwam naar boven en ik bewerkte mijn ei alsof ik het dagelijks deed. Het resultaat mag er zeker wezen. Mijn ei kreeg zelfs een professionele fotoshoot! Welk ei kan dat nou van zichzelf zeggen…

  Scroll helemaal naar beneden voor de video’s die ik maakte in de chocoladefabriek..

   

   

   


   

  Weet je nog niets voor Pasen? Geef dan chocolade! Australian heeft een webshop vol lekkers: niet alleen chocolade, maar ook ijs, koffie en zelfs macarons. Australian winkels zitten o.a. in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Den Haag.

  www.australianhomemade.com

  http://youtu.be/BRrHJyLGZuQ

  http://youtu.be/qzTyUo93wGA

  http://youtu.be/Jfx2X2cbW-Q

  Volg Interior Junkie ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu