Hotspot: Giri Café

 

Op Ibiza was er een tafeltje voor mij gereserveerd bij het Giri Café in San Juan welke schuilging achter een paar donkergroene houten deuren.

In het Giri Café op Ibiza snuf je heel wat wooninspiratie op terwijl je de lekkerste gerechten voorgeschoteld krijgt. Een aanrader op zowel interieur- als culinair gebied.

Het Giri Café is van dezelfde eigenaars als de Harissa Villas – Yvonne Hulst en Alberto Cortes – waar ik eerder over schreef. De twee beheren het café samen met het Deense koppel Lars Holm Hansen en Rosa Hildebrandt. Ook hier geldt een eclectische mix van meubels en woonaccessoires uit Bali, Java en Marokko. Aan de straatkant heb je geen flauw idee wat er achter de deuren schuilt, maar eenmaal binnen beland je in een prachtige oase compleet met sloophouten meubels, pastelkleurige gordijnen, Marokkaanse kussentjes, hand vervaardigde houten tafels en stenen muren.

Leuk om te weten: alles wat je op je bord krijgt, komt uit de moestuin die achter het pand te vinden is. Alles is dan ook extra vers. Tussen de kroppen sla en de kruiden in kun je zelfs zitten. Of kies voor een plekje op het terras of in een van de gezellige hoekjes binnenin het café. Net zoals de Harissa Villas is het Giri Café gebouwd als een klein dorp oftwel ‘kasbah’ (Marokkaans woord). Het hele pand heeft daarom ook verschillende gangetjes en hoekjes waardoor het geheel extra speels is.

Ik at hier vistartaar, lamskoteletjes, zeebaars en een heerlijke fruittrifle, maar het menu wisselt per seizoen. Het Giri Café was toen ik op Ibiza zat (oktober 2012) nog open, maar gaat in het laagseizoen altijd dicht. In het voorseizoen (rond maart) is het Giri Café weer dagelijks geopend. Ik ga in ieder geval zeker weten terug. Al is het alleen maar om het heerlijke eten, de lieve eigenaren en de ongedwongen sfeer.

 

© Elisah Jacobs

Reageer ook