Hello Helsinki

Hiephoi! Mijn report over het designtripje dat ik onlangs maakte naar World Design Capital Helsinki is gepubliceerd in het woonnummer van Talkies.

Mijn vierdaagse trip bracht me naar de mooiste pareltjes op interieur- en designgebied. Van een geweldige hotelkamer in het designhotel Klauskh Hotel en shoppen in het Design District tot aan een bezoekje aan dé interieurbeurs van Finland en dineren in de mijnen van Tytyri.

Design opsnuiven
Ik bezocht op dag één het Design Museum en het Architectuur Museum, was te gast in het enorme appartement van twee kunstverzamelaars (het was net een museum), ging even spieken bij dé interieurbeurs van Helsinki – Habitare – snuffelde rond bij de expositie ‘Everyday Discoveries’ in een oude gasfabriek, snoof nog meer wooninspiratie op in de Old Custom Warehouse, hét kloppende hart van de Helsinki Design Week (dé Fashion Week voor design junkies) en ging design shoppen in het Design District. Om de zoveel meter vind je hier een designwinkel. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel.

Culinaire hoogstandjes
Op culinair gebied had ik ook niets te klagen. Zo ging ik biologisch lunchen bij The Urban Garden op een voormalig draaiplateau in het spoorweggebied van Helsinki (alles kwam uit eigen moestuin, ik vergeet de bietjeshummus nooit meer…), ging me te buiten aan een elandstoofpotje bij Abattoir in hét Meatpacking District van Helsinki en reisde af naar 110 meter onder de grond in de mijnen van Tytyri in het stadje Lohja voor een onvergetelijk sprookjesachtig diner. Ik heb vier dagen lang zitten genieten van al het moois om me heen. Het leven van een lifestyle-journalist gaat soms ook écht over rozen.

Benieuwd naar al mijn avonturen? Mijn artikel ligt nu in de schappen. Best trots! En houd mijn blog in de gaten. Ik heb hier zoveel gezien dat niet alles in zes pagina’s paste, dus de komende tijd vind je veel inspiratie uit Helsinki op mijn site….

Reageer ook