Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOSTCAMP

Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-11-2022

  19 mei, 2017

  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!

  Het lijkt nog zo ver weg met die frisse lentedagen achter ons, maar straks kunnen we weer de hele dag de deuren naar de tuin open laten in huis. En bij mooi weer hoort natuurlijk zon. Heel veel zon. Om je huis en buitenruimte klaar te maken voor het nieuwe seizoen is zonwering ideaal. Maar ja, voor welke variant moet je dan kiezen?

  Verlengstuk van je woonkamer: terraszonwering

  Terraszonwering kun je gebruiken voor het gedeelte van de tuin dat direct aansluit op je huis. Deze terraszonwering kan dan bevestigd worden aan de gevel. In de binnenkijker die ik bij Christel en Rob in Haaren maakte, zie je bijvoorbeeld zulke zonwering. Vroeger bediende je dat handmatig maar tegenwoordig pak je er gewoon een afstandsbediening bij. Kind kan de was doen. Ook heel gezellig als het avond wordt: haardvuurtje erbij, lichtslingers aan en je lief dicht tegen je aan. Terraszonwering ideaal omdat het meteen de zon in huis tegen gaat en het dus in de zomermaanden ook minder warm in huis wordt.
  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!

  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!

  Mooi weggewerkt: screens

  Wat je ook kunt overwegen, zijn screens. Dit is net even wat anders dan een terrasoverkapping of terraszonwering omdat screens verwerkt zitten in het kozijn en alleen effect hebben binnenshuis. Screens zie je vaak in kantoorpanden maar ook in huis kun je er gewoon mee werken. Het fijne is dat als je ze niet gebruikt, je ze ook niet ziet en ze dus mooi zijn weggewerkt. Bij screens kun je gewoon naar buiten blijven kijken, maar beperkt het het zicht naar binnen (dus meer privacy) en blijft de hitte buiten de deur. Wil je helemaal creatief zijn, dan zijn screens ook verkrijgbaar in verschillende prints, kleuren en opdrukken.
  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar! Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!

  Heel chique: markiezen

  Wat ik zelf heel leuk vind, zijn markiezen. En laat ik die nou net al hebben! De authentieke markiezen zijn nog altijd bewaard gebleven en deze doe ik dan ook regelmatig uit als het zonnig is. Het leuke van markiezen is dat je iets klassieks toevoegt aan je huis in een nieuw jasje. Want anders dan mijn markiezen (en waar ik stiekem best vaak last heb van mijn handen: ik moet ze namelijk met touw optrekken) bestuur je moderne markiezen gewoon met een afstandsbediening. Mochten die van mij ooit kapot gaan, dan is dit zeker iets wat ik ga overwegen.
  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar! Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!

  Bang voor beesten? Neem een hor.

  Nu ik eindelijk een tuin heb, merk ik meteen één ding: een tuin trekt beesten aan. Nu heb ik totaal geen probleem met al die buurtkatten in mijn tuin (want hoe meer zielen, hoe meer vreugde) maar die hommels, wespen, muggen, bijen, vliegen, krekels, pissebedden, en slakken vind ik minder. Prima als ze ook gewoon in de tuin blijven. Maar vorige zomer merkte ik toch dat er wel eens wat naar binnen vloog en kroop (met de nodige gilmomentjes als gevolg). En aan muggen heb ik helemaal een hekel omdat ze mij prikken. Ik overweeg dan ook om een hor te nemen, zodat ik de komende zomer (en hopelijk ook dit voorjaar) gewoon de deuren ‘s avonds open kan laten zonder dat alle fauna naar binnen vliegt, springt en/of loopt, en ik dus ongestoord binnen kan genieten.

  Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!Zo maak jij je huis en tuin zomerklaar!
  Nu ik zo blij ben met de Duette Shades van Luxaflex® in mijn woonkamer (de shoot in mijn huis al gezien?) ging ik op onderzoek naar horren in huis.  Luxaflex® blijkt namelijk veel verschillende horren te hebben, ook met pollenwerend materiaal. Ideaal voor als je hooikoorts heb bijvoorbeeld. En net als de Duette Shades worden ook alle horren op maat gemaakt en zijn ze ook te gebruiken bij ramen die kiepen. Best handig.
  Dat waren een aantal voorbeelden om ongestoord binnen en buiten te genieten de komende lente- en zomermaanden. Ik ben vooral heel benieuwd hoe jullie thuis werken om de zon (én insecten!) tegen te gaan.
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Luxaflex®

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu