Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo maak jij je eigen expositie in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Zo maak jij je eigen expositie in huis

  Na het fotograferen en filmen tientallen hometours wordt één ding me meteen duidelijk: een huis is niet compleet zonder een muurtje vol inspirerende prints en snuisterijen. Zo ook toen ik de nieuwste hometour schoot bij vlogger/blogger/influencer Marlieke. In haar woonkamer pronkt zo’n eigen exposite waarnaar ik bleef kijken.

  Roel uit Laren had zo’n eigen expositie in zijn trappengat en Kiki uit Amsterdam toverde het hoekje met de welbekende Ivar kasten om tot inspiratie hoekje. Marlieke koos voor de hoek achter de bank waarvoor ze prints en snuisterijen uitlicht die zij en haar man door de jaren heen verzamelde. Het thema voor deze eigen expositie omschrijft  ze zelf als ‘oriental natuurlijk chic’ aangezien er een aantal vondsten uit Bali en geinspireerd door trips naar New York en Japan in zijn verwerkt. De print uit New York blijkt een mooie herinnering omdat ze hier ten huwelijk is gevraagd en later hier op babymoon is geweest. Een ander bijzondere print is de illustratie die ze van haar en haar dochtertje liet maken.

  Zo maak jij je eigen expositie in huis

  Iets meer kleur de volgende keer?

  De kleuren voor dit expositie hoekje blijven, net als in de rest van haar huis, neutraal. Of ze toch niet stiekem naar meer kleur neigt? “Niet echt, ik voel me gewoon prettig bij neutrale tinten,” vertelde ze me. “Toch zou ik in een volgend huis wel iets meer contrast willen zoals zwart en donkergroen, hoewel ik okergeel niet uitsluit, dus wie weet voor in een volgend huis. Dan pak ik sowieso zo’n expositie hoekje weer anders aan.”

  Zo maak jij je eigen expositie in huis

  Meer zien van deze expositie wand en meer uit het huis van Marlieke?

  Goed nieuws, want morgen komt er nog één woontip online met als kers op de taart de volledige hometour, zowel de fotoshoot als de video shoot, die aanstaande vrijdag live gaat. Wil je nog meer weten over Marlieke volg haar dan op Instagram en vergeet ook niet haar blog Cotton & Cream en YouTube kanaal te bekijken.

  Bekijk hier de woontip van gisteren:

  Bekijk hier de woontip uit de vorige hometour in het Haarlemse huis van Mirella vol historische elementen en DIY projecten:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Zo maak jij je eigen expositie in huis”

  1. Dio schreef:

   Ik vind het huis van Marlieke zo mooi! Heel erg tof ingericht

  2. Robyn schreef:

   Leuke Blog! Ik ben helaas niet zo creatief, misschien moet ik mij er maar wat meer in verdiepen hahaha. Ik heb nog een kleine vraag, want bij ons is het boven niet zo heel optimaal ingericht… Heb je ook nog blogs over de slaapkamer?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu