Zo maak je de muren in huis weer vrolijk

Je kent het wel: muren in huis waarvan je weet dat die aan verandering toe is, maar je niet goed weet hoe. Schilderijtjes en accessoires heb je al meerdere malen verplaatst en toch is dit nog net niet wat je wilt. Hoe je toch die happy wall kunt creëren? Vier tips waar zowel jij als de muren in huis erg blij van worden… 

Een likje krijtverf

We starten met een verf variant die tegenwoordig steeds vaker wordt gezien: krijtverf. Dit is de verf waar natuurlijke pigmenten en krijt zijn toegevoegd. De matte, poederachtige verf straalt net iets meer rust uit dan ‘normale’ verf. Een tip: probeer deze verf ook eens op je meubels voor een mooi matte finish.

Zo maak je de muren in huis weer vrolijk

Een betonnen muurtje

Het klinkt als een hele opgave, maar dat valt reuze mee. Voor de betonlook hoef je namelijk geen hele muren te slopen. Je koopt namelijk gewoon verf die geschikt is voor een betonlook. Over het algemeen is de verf wat dikker van structuur en is het relatief gemakkelijk aan te brengen.

Haal die verfkleding maar uit de kast. Ook een tip: ga voor Marrakech verf wat we eerder zagen in de hometour bij Yvonne Kwakkel.

Zo maak je de muren in huis weer vrolijk

Industriële touch

Voor deze muur heb je daadwerkelijk mankracht nodig. Je moet wat tijd (en budget) investeren, maar dan heb je ook een muur die je voor altijd zult omarmen. Voor deze ingreep adviseer ik dan ook vakman in te huren. Een alternatief is een bakstenen behangetje. Misschien net iets makkelijker!?

Geometric

Ik sluit af met geometrische vormen. Een oppepper van je muur hoeft namelijk niet tijdrovend te zijn. Op Pinterest vind je een walhalla aan inspiratie van geometrische vormen op je muur. Mijn favorieten zijn de basics: het rondje en de rechthoek. Hang er je favoriete muurbekleding in en je hebt een nieuwe muur in een paar uur!

Zo maak je de muren in huis weer vrolijk

Mocht je nou niet zoveel tijd willen investeren, neem dan een kijkje bij de Weekend Inspiratieboost vol muurdecoratie.

Beeld 1: via binnenkijker bij Yvonne Kwakkel.
Beeld 2: via binnenkijker bij tv-kok Danny Jansen.
Beeld 3: via binnenkijker bij Yvonne Kwakkel.
Beeld 4: via binnenkijker studentenkamer Roza uit Rotterdam.

suzanneSuzanne is interieur, lifestyle- en mode liefhebber. Ze gelooft heilig in de kracht van goede content. Vanuit deze gedachte en haar liefde voor content is ze sinds kort Creative Thngs gestart. Suzanne’s missie is: platformen en doelgroepen verbinden aan de hand van de juiste inspirerende content. Daarom vind je op Interior Junkie uiteenlopende blogs van trends tot aan DIY’s van haar. Veel leesplezier. Volg haar op InstagramLinkedIn en via haar blog.

Reageer ook