Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kunstplanten? Vier handige tips om de beste te kiezen - Interiorjunkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  14 augustus, 2018

  Kunstplanten? 4 handige tips om de beste kunstplant te kiezen

  Zoals je eerder al kon lezen, houd ik mijn planten niet lang in leven. Een kunstplant is dan een goede oplossing. Maar hoe vind je nu de beste kunstplanten? Sommige zien er ontzettend nep uit en die wil je echt niet in huis hebben. Om je te helpen deel ik handige tips voor het kopen van de beste kunstplant.

  Allereerst hebben kunstplanten een aantal belangrijke voordelen. Ze bieden gemak, hebben een lange levensduur en zijn soms niet van echt te onderscheiden. Het nadeel? Kunstplanten zijn vaak iets duurder in hun aanschaf.

  Tip 1: Een foto van de echte plant

  Kunstplanten zien er niet altijd zoals de echte variant uit. Zoek daarom van te voren de plant op die wilt hebben en neem deze mee tijdens het winkelen. Zo kun je de kunstplant in de winkel goed beoordelen.

  Tip 2: Nep echt of echt nep

  De afwerking van de kunstplanten kan soms behoorlijk te wensen overlaten. Ze zien er door hun glans laag of plastic kleur ontzettend nep uit en dat is zonde. Beoordeel je kunstplant daarom op de details, zoals kleur, structuur en hardheid.

  Tip 3: Plantensoorten

  Bij sommige plantensoorten is het lastig om te bepalen of hij nu echt of nep is. Dit komt omdat deze planten van zichzelf een soort plastic uiterlijk hebben. Goede voorbeelden van zulke plantensoorten zijn:

  kunstplanten-bloempot-kunstplant
  Beeld: Carina

  Tip 4: Van kunstplant naar echte plant

  Ik vergeet nooit dat een vriendin zei: “goh, wat blijft jouw plant toch mooi. Je verzorgt ‘m zeker erg goed?” Toen ik vertelde dat het een kunstplant was, was ze met stomheid geslagen. Ik vind het niet zo leuk als mensen in één oogopslag zien dat het een kunstplant is. Mijn beste tip is eigenlijk een handig trucje. Zet je kunstplant in een mooie plantenpot en vul deze vervolgens aan met potgrond. Zo lijkt mijn kunstplant net echt.
  Beeld header: Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Eén reactie op “Kunstplanten? 4 handige tips om de beste kunstplant te kiezen”

  1. Anne schreef:

   Is de plant op je slaapkamer een kunstplant?
   Welke plant is dat? 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu