Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woonwinkelen @ Soort van Winkel - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  8 december, 2015

  Woonwinkelen @ Soort van Winkel

  In mijn voormalige thuishaven Zwolle staat een winkel waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Soort van Winkel is een leuke spot om cadeautjes te scoren voor onder de kerstboom. En omdat het een reizende conceptstore is, vind je deze shop elke keer op een andere plek in de Hanzestad.

  Van kunst tot aan vintage

  Tosca (autonome kunstenaar) en Kirsten (illustratrice) zijn de twee breinen achter Soort van Winkel. De twee brengen kunst, vintage, unieke en handgemaakte producten van verschillende ontwerpers, kunstenaars en vintage verzamelaars uit heel Nederland samen onder één dak. Van gloeilampen als oorbellen, bijzondere ansichtkaarten, mini-cactussen en vrolijke kalenders tot aan fairtrade chocolade, lekkere likeurtjes en bakmixen voor brownies en muffins.

  Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel

  Woonwinkelen @ Soort van Winkel

  Reizende winkel

  Dat maakt deze zaak dan ook zo leuk: het aanbod is zeer gevarieerd en verandert regelmatig. Net als het pand zelf; Soort van Winkel ‘kaapt’ steeds leegstaande panden in het centrum van Zwolle. Zo zit het nu in het pand waar vroeger mijn meest favoriete kinderkledingwinkel zat (het voelt dan ook voor mij als thuiskomen want ik heb hier in mijn kinderjaren enige uurtjes doorgebracht in de paskamers).

  Koffie en (live)muziek

  Naast heel veel shoppen, kun je hier ook uiteraard een bakkie koffie drinken, vind je er (live)muziek én kun je er verschillende ondernemers aan het werk zien. Ik ging als voormalige Zwollenaar uiteraard naar huis met geillustreerde kaarten van o.a de bekende Peperbus én de Sassenpoort.

  Waar vind je het?

  Soort van Winkel zit op dit moment op het Gasthuisplein 12 in Zwolle.

  Woonwinkelen @ Soort van Winkel

  Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel Woonwinkelen @ Soort van Winkel

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  Eén reactie op “Woonwinkelen @ Soort van Winkel”

  1. Chantal schreef:

   Leuk dat je weer even in Zwolle was (my hometown). Deze winkel is inderdaad te gek. Nog meer leuks ontdekt? En ben je al Thais gaan eten ; ) Groetjes, Chantal

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu