Woonwinkelen in Berlijn

Charly ging op citytrip naar Berlijn, struinde een aantal kunstmarkten af, ging los in budget woonwinkel Butlers en kon het ook niet laten om even bij het Deense interieurmerk BoConcept langs te wippen..

Waar vroeger Parijs en Londen bovenaan de lijst voor stedentrips in Europa stonden, duikt tegenwoordig ook Berlijn steeds vaker op. En niet zonder reden. Berlijn is in ieder geval één van mijn absolute favorieten. Berlijn heeft eigenlijk alles én meer vergeleken met andere grote Europese steden: je kunt er goed shoppen, er is veel historie en cultuur, het heeft dure buurten en hele arty wijken, je kunt er goed op stap en er zijn veel verschillende leuke lunchtentjes en restaurants. Met name op artistiek gebied is Berlijn écht een inspiratie. Op iedere hoek tref je wel een galerie of (kunst)markt. Ook op interieurgebied zit je goed in Berlijn. Hierbij een paar tips..

Woonwinkelen in Berlijn
Woonwinkelen in Berlijn

Marktjes
Bezoek één van de vele (kunst)markten die Berlijn rijk is. Je hoeft hier eigenlijk niet eens specifiek naar op zoek. De kans is namelijk groot dat je er vanzelf wel één tegen komt. Bijvoorbeeld in de buurt van Oranienstrasse of Warschauerstrase.

Ik was zelf op een marktje achter het Deutsches Historisches Museum (Unter den Linden 2). Dit soort marktjes zijn perfect als je iets leuks voor aan de muur zoekt, maar er niet te veel geld aan uit wilt geven. Ik kocht er deze bewerkte prints van de Berlijnse muur. Toegegeven, ze zijn wellicht een beetje kitsch, maar ik weet zeker dat ze leuk gaan staan bij ons in de hal!

Woonwinkelen in Berlijn

Woonwinkelen in Berlijn

Lumas
In Berlijn ontdekte ik Lumas. Heb je een groter budget en ga je voor kunst met een grote K, dan ga je hiernaartoe. Dit is een prachtige galerie met de mooiste fotokunst. Overigens zijn er ook hier budgetvriendelijke opties. Je hebt al een kleinere print vanaf € 49.

Voor de modeliefhebber zijn de opnieuw uitgegeven prints van de VOGUE Collection een echte must. Maar Lumas kent ook heel andere werken, bijvoorbeeld de prachtige, bijna surrealistische bloemenprints van Isabelle Menin.

Lumas kent 3 vestigingen in Berlijn (Fasanenstrasse 73, Quartier 206, de Basement, op Friedrichstrasse 71 en Rosenthaler Strasse 40/41) maar is inmiddels overigens ook gevestigd in Amsterdam (Van Baerlestraat 8).

Woonwinkelen in Berlijn

Butlers
Op interieurgebied sla ik de Butlers nooit over. Dit is een winkelketen die je ook op veel plaatsen in Berlijn tegenkomt. Bij Butlers vind ik regelmatig betaalbare interieurtrends. De winkel is een soort mix tussen Xenos en HEMA, maar dan uitsluitend gericht op interieur. Ik kocht er een set dip dye kaarsen.

BoConcept
Sla ook zeker een bezoekje aan BoConcept niet over. BoConcepts is een Deens interieurmerk met eigen winkels in veel grote steden, waaronder Berlijn (maar helaas niet niet in Nederland). Hier vind je prachtig Scandinavisch design. Van grote meubels tot kleine accessoires. Echt een tip zijn de prachtige klokken, maar ook de kussens en kleden zijn een lust voor het oog. BoConcept biedt een totaalconcept voor inrichting. Je vind dus ook hier weer de prachtigste platen voor aan de muur. En fijn: de prijzen vallen reuze mee.

Woonwinkelen in Berlijn

Beeld gevonden via:

1. Stillwerk. 2 t/m 8. eigen beeld.

charlyb
Charlie B. is 28 jaar en woont in een jaren dertig huis in Den Bosch. Charlie’s hart klopt sneller van alles wat met interieur te maken heeft. Zij is simpelweg een interior junkie en haar huis is dan ook haar favoriete hobby en never ending project. Op een lazy sunday doet zij niets liever dan lekker pinnen, haar interior moodboards aanvullen en woonblogs lezen. Charlie is gek op Berlijn maar net zo lief Parijs, superfoods, kunst & fotografie, lezen, haar konijn Bloem en lekker eten, drinken en dansen met vriendinnen. Haar interieurstijl is een combinatie van Scandinavisch, vintage en stoer, met een zwak voor (verantwoorde) dierenvachtjes.

 

1 reactie