Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen

De video al bekeken die ik maakte over de woontrends die dit najaar centraal staan bij Karwei? Om je meer een idee te geven van hoe je deze trends toepast in huis ging ik helemaal los in mijn eigen zithoek. Te beginnen met de zwart-wit woontrend vol met fijne woonaccessoires en speelse salontafeltjes..

Van kleurrijk naar zwart-wit

Het is voor mij de eerste samenwerking met Karwei en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Ik kon er namelijk al mijn creativiteit op los laten. Mijn idee om de nieuwste najaarscollectie te stylen in mijn eigen zithoek gaf mij ook weer een flinke inspiratieboost voor thuis. Is mijn zithoek nu vooral erg kleurrijk met een kelim in verschillende blauwtinten, gekleurde kussens en natuurlijk mijn roze bloesemboom die ik speciaal voor deze shoot een tikkie naar links schoof zodat hij net uit beeld stond. Dit keer gooide ik het dus over een hele andere boeg.  Wat voor effect een aantal woonaccessoires wel niet kan hebben!

Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen

Gebreide kussens en een mix van salontafels

Voor deze eerste shoot licht ik de zwart-wit woontrend uit waarin ik gebruik maakte van verschillende soorten kussens (van gebreide tot aan kussens met stiksels), krukjes en poefs als bijzettafels, handige draadmanden om bijvoorbeeld je plaids in op te bergen, heel veel woonaccessoires en een zwart-wit vloerkleed om het geheel mee af te stylen. De groene hutkoffer maakte plaats voor verschillende salontafels en een witte kruk die ik ook gebruikte als tafel. En verrek, door deze woontrend springt mijn cognackleurige bank er nog eens extra uit en als je de komende maanden de rest van de shoots ziet, merk je dat deze bank eigenlijk overal bij past (gelukkig heeft Karwei ook een mooi exemplaar in de collectie dit najaar die ook te zien is in de video).

Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen

Mijn favorieten op een rij!

Een van mijn favorieten is het &-teken als lamp die op batterijen werkt (fijn, want géén snoeren), net als het zwart-witte vloerkleed die ik stiekem wil houden omdat ik ‘m zo goed vind passen én het zwarte salontafeltje dat eigenlijk een gouden blad heeft maar voor deze shoot gestyled is met een zwart dienblad. Voor deze shoot heb ik cognac als accentkleur gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor koper, goud of een mooie pasteltint.

Oh ja, de kat is écht (ze doet altijd mee met shoots, ik kreeg d’r met geen mogelijk weg uit deze setting maar geef haar eens ongelijk, ze past er gewoon in) en niet te koop…! Houd Interior Junkie in de gaten want ik licht nog drie woontrends uit de komende maanden..

Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen
Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen
Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen
Woontrend uitgelicht: zwart-wit wonen

* Dit is een inspirerende samenwerking met Karwei!

23 reacties

Kathelijne -

Erg mooi zo alles bij elkaar! De combi met de cognac kleur is heel warmen stijlvol!

F -

Waar staat het vloerkleed online? Heel erg mooi voor m’n nieuwe huisje

Inge van Bommel -

Waar komt deze fantastische cognac kleurige leren bank vandaan? 😱😱😱

Wim -

Knap interieur! Zwart / Wit blijft gewoon een leuke combinatie.

Amy -

Staat strak hoor deze inrichting. Persoonlijk vind ik het heel leuk dat de oranje bank dan zo eruit springt! Zo is je woonkamer erg strak maar niet te klinisch! Gaaf gedaan hoor! gr Amy

Anouk masselink -

Hoi hoi,

Waar zijn die zwart-wit vaasjes te verkrijgen? Erg leuk!!

Marit -

Wat een mooie vloerlamp! Waar is die te vinden Elisah?

Paulien -

Ik ben van de week na het lezen van je blog meteen naar de Karwei gescheurd. In de hele omgeving was er namelijk nog maar 1 &-teken op voorraad in een van de Karwei ‘s. Ben er super blij mee, hij is echt TE leuk!
Thanks voor de inspiratie!

interiorjunkie -

Hey Paulien

Oh, wat een mazzel joh! En hoe staat ie? Ben erg benieuwd!

Liefs,
Elisah

Chiara -

Heel leuk gedaan! Ik kan alleen de & lamp nergens vinden?

interiorjunkie -

Die is ook van Karwei. Wellicht in de winkels ipv online shop?

M -

Waar komt het konijn vandaan? Super leuk black&white!

interiorjunkie -

Anthropologie!

Ingeborg -

Ha,
Super leuk deze woontrend, ik ben net verhuisd naar een heel mooi appartement en heb ook de zwart-wit trend doorgevoerd in mijn huis. Nou vind ik mijn woonkamer (doordacht hij ongeveer het formaat van een balzaal heeft) nog een beetje kil, ook al gebruik ik ook cognac en veel planten als accent. Ik zou graag een muur toch een likje verf willen geven, maar vindt het lastig om te bepalen welke kleur hier goed bij zou passen. Heb je nog tips hiervoor? Wat past er aan verfkleuren bij een Scandinavisch, zwart-wit interieur met cognac en houtaccenten?? Ik hoop dat je tips hebt :)
Groetjes Ingeborg

Petra -

Wat dacht je van een mooie grijs-groene tint? En heb je al eens gedacht aan een mooi behang?

Ingeborg -

hoi,
is echt de allereerste keer dat ik ooit ergens op reageer. Maar wat leuk zeg…! omdat je nu de verschillende settings kan zien. Ik volg je al en tijdje en heb dezelfde bank in leer , maar dan grijs.
Ben zeer benieuwd naar een volgende setting. Ik vindt het allebei heel mooi. De oosterse invloeden in je huidige interieur vind ik ook geweldig. Succes met je mooie website en je contact met karwei.

Adonia -

Mooi, die zwart wit trend. En word natuurlijk alleen maar beter door de kat. :)

interiorjunkie -

Haha true!

Maria at inredningsvis -

LOVE that black cat its the best thing in the whole place haha :)

sara -

heel mooi gedaan! staat het vloerkleed ook online?

interiorjunkie -

Hey Sara

Het vloerkleed staat nog niet online zie ik, maar kost in de winkel €169!
Mooi is ie he?

Grtjs,
Elisah

Sanne -

Ik heb laatst ook een hele mooie salontafel gekocht. Ook zwart. Ik vind de combinatie zwart/wit ook echt geweldig. je kan er zo ontzettend veel mee.

Esmée -

Ik houd heel erg van een zwart wit interieur!

Reageer ook