Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Woontrend Green House gestyled bij Virginie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  26-05-2022

  Woontrend Green House gestyled bij Virginie

  Sinterklaas is vroeg! Ik mocht van KARWEI drie budgetproof make-overs weggeven in de woonkamer van vriendinnetjes. Dat deed ik met alle liefde. Virginie trapt de reeks af, waarbij ik woontrend Green House verwerkte in haar woonkamer. En dat allemaal binnen het budget van €500.

  Virginie leerde ik kennen op de werkvloer van mijn eerste baan, ruim tien jaar geleden. In eerste instantie moest ze niets van me weten. Ik was zelfs een beetje bang voor haar. Maar na zes maanden kletsten we er vol op los. Ondanks dat Virginie na 1,5 jaar wegging, zijn we elkaar gelukkig blijven zien. In het jaar waar ik begon als freelancer regelde zij mijn allereerste freelanceklus. En extra leuk: het was Virginie die mij enthousiast maakte om in Haarlem te komen wonen. Nu wonen we tien minuutjes van elkaar vandaan. Waarom ik haar deze budgetproof make-over voor haar woonkamer gun? Omdat ze altijd zo druk is met haar gezin, Pinterest verslaafd is én haar huis vol met mannen wel wat meer vrouwelijkheid én gezelligheid mag krijgen. Woontrend Green House vond ik perfect passen in haar huis.

  Natuurlijke materialen versus betonnen vloertjes

  De woontrend Green House bestaat uit veel planten (zowel echte als plantenprints) en natuurlijke materialen als hout, riet, kurk bamboe, wol en linnen. Qua vloer kies je voor een betonnen vloer (KARWEI heeft ook betonlook vloertjes!), op de muur ga je voor een zeegroene tint en als raambekleding ga je voor mooie, linnen gordijnen. Ik vond Virginie’s woonkamer de ideale basis voor deze woontrend, omdat ze zelf al planten heeft, werkt met hout en een mooie betonnen vloer heeft.

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Virginie’s zithoek voor de make-over

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Virginie’s zithoek voor de make-over

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Virginie’s zithoek na de make-over

  Aan de slag met de zithoek

  Ik ging aan de slag met Virginie’s woonkamer door het toevoegen van een aantal kussens en een grof gebreid plaid. Met deze items fleur je de boel al extra op en geef je de bank waar je misschien niet meer zo blij mee bent, toch weer wat meer sjeu. Het vloerkleed had Virginie al en was toevallig al van KARWEI. Wat ik zelf nog miste, waren bijzettafeltjes. Maar met twee kinderen snap ik heel goed dat ouders er vaak voor kiezen om geen bijzettafeltjes te nemen. Toch voegde ik ze wel toe, omdat deze tafeltjes en krukjes makkelijk te verplaatsen zijn. Is er visite, dan pak je ze er heel gemakkelijk bij. Het rieten blad van het bijzettafeltje met de zwarte pootjes kun je ook gebruiken als dienblad (mits je er een houten of marmeren plank in doet) of als mandje om spulletjes in te leggen. Daarnaast verplaatste ik de plant links naar rechts zodat de hoek één grote urban jungle werd. De plantenstandaard met een sanseveria erin vond ik er goed bij passen en maakt zich onmisbaar binnen deze woontrend.

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  Shop woontrend Green House uit deze woonkamer

  • Grof gebreid plaid €69,95.
  • Gebreid kussen grijs €19,95.
  • Rond groen bijzettafeltje links €19,99.
  • Bijzettafeltje groen (vooraan) €27,71.
  • Tafeltje met rieten blad €18,95 (via bouwmarkt)
  • Plantenstandaard rond in pot €24,95.
  • Plant in weckpot €19,95 (via bouwmarkt).
  • Keramieken kan €18,95 (via bouwmarkt).
  • Geometrisch kaarsje €1,99 (via bouwmarkt).
  • Betonnen bloempotje €2,95.

  Aan de slag met de relaxhoek

  Direct naast de zithoek vind je de relaxhoek, waar Virginie en haar man vorig jaar een gezellige houtkachel plaatsten (deze twee vrouwen kregen alleen voor deze shoot de houtkachel niet aan…).  Ook daar had ik plannen mee. De woontrend Green House bevat natuurlijke materialen, dus de stoel verving ik voor eentje van rotan. Om hem net zo lekker te laten zitten als zijn voorganger, kocht ik er nog een zitkussentje bij. Afgestyled met een geitenvachtje maakt dit het hoekje helemaal af (katlief Joep krijgt er geen genoeg van. Na de shoot confisqueerde hij de stoel).

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  De relaxhoek voor de make-over

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie

  De relaxhoek na de make-over

  Liefde voor de macramé muurhanger

  De relaxhoek had al een hele fijne macramé muurhanger. Dat inspireerde mij om er eentje naast te plaatsen, maar dan net op een andere hoogte. Het kistje maakte ooit onderdeel uit van een aantal kistjes die samen fungeerden als salontafel. Hij stond vroeger bij Virginie’s ouders thuis en mocht ook niet weg voor deze make-over. Deze fungeerde om hout in op te bergen en plaatste ik verticaal, want dat scheelt weer ruimte. Er bovenop zette ik een plantlamp (leuk feitje: hij is er ook zonder lamp). De rieten mand had ik eigenlijk bedacht als plantenbak, maar de plant bleek toch iets te groot. Dus nu is hij er om de spullen voor de open haard (aanmaakblokjes etc) in op te bergen. Met mijn laatste budget kocht ik nog een keramieken bloempot (eigenlijk is dit een hangende pot maar ik bond het touw naar achteren) en een fotolijstje van kurk die ik op de televisiekast plaatste.

  Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginie Woontrend Green House gestyled bij vriendinnetje Virginiewoontrend-greenhouse-interiorjunkie18

  Shop woontrend Green House uit deze relax hoek!

  Wat vindt Virginie er zelf van?

  De zit- en relaxhoek van mijn vriendinnetje Virginie stylen vond ik ontzettend spannend. Maar gelukkig was ze er helemaal blij mee. “Ik vond het ontzettend leuk dat wij de budgetproof make-over voor onze woonkamer kregen. Dat was echt een verrassing. Heel leuk om te zien wat je met onze zit- en relaxhoek hebt gedaan. We waren er zelf nooit op gekomen om al die planten bij elkaar in de hoek te zetten, Nu voelt het alsof we onze eigen botanische tuin hebben. Wat een super goed idee ook om dat houten kistje verticaal te zetten, dat staat nu veel leuker. Favoriet is sowieso het grof gebreide plaid en de macramé muurhanger. We hadden tot nu toe nooit echt bijzettafeltjes in de woonkamer, we gebruikten de twee houten krukjes soms als bijzettafel en soms om op te zitten. Maar deze bijzettafeltjes maken de zithoek veel gezelliger.”

  Houd mijn blog in de gaten want ik ga de komende tijd nog twee vriendinnen van mij blij maken met een budgetproof make-over binnen het budget van €500 in hun woonkamer. Ben heel benieuwd wat jullie van deze budgetproof make-over vinden. Laat je het mij even weten?

  Woontrend Green House gestyled in de zithoek van Virginie

  Thanks Virginie, Morris en Lenn voor het warme welkom!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 


  5 reacties op “Woontrend Green House gestyled bij Virginie”

  1. Soohme schreef:

   Wooow wat onwijsss mooi gedaan!!! Zoveel meer sfeer en warmte nu..prachtig!
   Dikke kus Sharita

  2. Janine schreef:

   Bedoel je met bouwmarkt karwei?

  3. Antonet schreef:

   Weet je ook waar Virginie haar macrame wandkleed gekocht heeft?

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu