Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Elke week laat ik jullie mijn woonfavorieten zien die ik de afgelopen week ben tegengekomen. Favorieten die ik zelf héél graag in mijn eigen huis wil hebben. Deze week smul ik van onder andere heel veel moois voor in de babykamer van De Pinda zoals een messing kapstok, een okergele fluwelen stoel en lieflijke knuffels…

O zo zachte stoel

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Fluweel mag van mij nooit meer uit huis. Dit keer mik ik op fluwelen gordijnen voor in de woonkamer. Manlief is daar helaas nog niet zo van overtuigd. Maar een okergele fluwelen stoel voor in de babykamer (handig voor borstvoeding). Ach, waarom ook niet, toch? Deze komt met massief houten scheve pootjes. Dat ‘ie o zo lekker zit, hoef ik je niet te vertellen, toch? Niet zo van okergeel, dan is deze fluwelen stoel ook te koop in andere kekke kleurtjes.

Zachtblauwe kledingkast

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Nu we weten dat De Pinda een jongetje is, mag er best wat blauws in de babykamer. Deze kledingkast komt in een zachtblauwe kleurtje en van binnen zit genoeg ruimte voor zijn zeer uitgebreide garderobe (can’t help it). De kledingkast meet trouwens 203 x 111 x 57 cm (HxBxD). Uit dezelfde serie bestaat ook nog een bedbank. Naast deze kleur is hij er ook in het grijs.

Naar de maan met deze lamp

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Ik zoek nog steeds een nachtlampje voor in de babykamer. Deze komt in de vorm van een raket en lijkt mij perfect. Op het plaatje is het licht neutraal, maar hij kan nog vele andere kleuren krijgen als je ‘m ‘s avonds aan zet. Deze raketlamp is 46 cm hoog en ideaal voor de stoere babykamer.

Zoete tissuebox

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Iets in mij zegt dat ik deze tissuebox straks heel vaak ga gebruiken. Dit exemplaar in het zwart met een dierensnoetje erop stop ik dan ook zeker niet in de la. Nee, deze mag gezien worden. Onze commode heeft zwarte accenten dus deze tissuebox misstaat er zeker niet op.

Messing kapstok

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Deze wandhaak past perfect bij het gouden bananenbehang. Leuk om hier een zoet pakjes op een hanger aan te hangen, een hydrofiele doek, een badcape of een speenkoord. Ben zwaar verliefd nu! FYI: hij is er ook in het koper.

Rond vloerkleed

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Bij gouden behang matcht natuurlijk zachtblauw. Dit ronde vloerkleed is ook meteen een goede combinatie met die fluwelen stoel. Omdat het kamertje hoekig is, is zo’n rond kleed weer een mooie afwisseling. Deze heeft trouwens een diameter van 180 cm en is naast zachtblauw ook te koop in het okergeel. Nice.

Walvis als knuffel

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Hoe cute is deze walvis als knuffel? Het ding is (net als in het echt) enorm, want hij is maar liefst een meter lang. Ook heerlijk om mee te kroelen op de bank. Extra leuk: er zit een baby walvisje bij welke je er met klittenband op doet. Ideaal om cadeau te geven (hint, hint…).

Zebra aan de muur

Woonfavorieten: fluwelen stoel + messing kapstok

Dierenhoofden aan de muur (wel nep!) zijn natuurlijk een hit voor aan de muur. Sterker nog: als tiener had ik een berenhoofd en een rendierhoofd in mijn slaapkamer. Jaaaaaren later kan het dus nog steeds. Ik hou van dieren en in de babykamer komt zeker zo’n dierenhoofd te hangen. Mijn favoriet is er eentje van vilt, zoals deze zebra. Zucht…

Bekijk hier mijn eerdere woonfavorieten:

Reageer ook