Close

Nieuw jaar, nieuw interieur! Volg mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp!

Woondilemma #7 | Pimp je wc - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 28-03-2023

  13 mei, 2020

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Het kleinste kamertje in huis verdient natuurlijk ook alle aandacht. Want geef toe: je toeft er vaker dan je denkt, toch? Laat dit woondilemma mij nou op het lijf geschreven zijn. Ik weet namelijk ALLES van iets gezelligs maken van een wc toen ik die van mij pimpte met gouden flamingo’s…

  In mijn Woondilemma story reeks behandelde ik de vraag van @raisingtwomonkeys. Zij vroeg me hoe ze haar wc sfeervol maakt, want ze was helemaal klaar met die witte tegels. Wist ik wel raad mee en alvast een tipje van de sluier: witte tegels kunnen ook héél sfeervol zijn…

  Tip #1: in de weer met tegels

  Tegels maken of kraken je toilet. Die mogen hier absoluut niet ontbreken. Naast dat het hygienisch is, staan tegels natuurlijk ook hartstikke mooi. Je kunt hier aan alles denken, bijvoorbeeld tegels in visgraat patroon, Spaanse of Marokkaanse tegels en wat ik heb: hexagon oftewel honingraat tegels. Ik betegelde een deel van de muur en liet het doorlopen tot aan de vloer voor een extra cool en cosy effect. Of kies ervoor om alle muren te betegelen.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Bekijk hier mijn Grote Wc Make-Over.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Vanessa uit Amsterdam heeft ook een wc vol flamingo’s

  Bekijk hier de hometour in het droomhuis van Vanessa.

  Tip #2: likje verf

  Nu kun je ervoor kiezen om alle muren te betegelen, maar nog leuker is het om het te combineren met een gekleurd muurtje. Pak die verfpot erbij of ga in de weer met een kek behangetje (zoals ik dus deed met een ‘subtiel’ flamingo behangetje) of pak die verfkwast erbij en ga voor een gekleurde muur. Vind je het nog spannend om met behang of verf te werken in huis, dan is het toilet dé ideale ruimte om te experimenteren.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Het toilet van Odet (dat rijmt!) is helemaal een feestje. Wél met witte tegels, maar mét een kek kleurtje en heel veel tierelantijntjes!

  Bekijk hier de hometour bij Marit.

  Maar ook een wit toilet kan er trouwens heel mooi uitzien…

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Zoals deze van Marit!

  Ik gaf trouwens ooit een wc make-over weg waarbij ik een spierwitte wc toch echt gezellig maakte met behoud van de tegels, maar mét een kekke blauwe muur.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Dit…

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  … werd dit!

  Denise uit Amsterdam heeft ook een sfeervolle wc vol witte tegels. Het kan dus echt: wit en sfeervol, kijk maar hieronder.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

  Zij matchte het met messing accenten en zelfs een douche

  Bekijk hier de hometour bij Denise.

  Tip #3: kies voor een koof

  Een koof is ideaal als extra stylinghoekje. Zonde om niets met die ruimte te doen. Op die van mij heb ik bijvoorbeeld een mooie vaas, opbergbakjes voor vrouwendingen, een lijst en lekkere geurtjes.

  Woondilemma #7 | Pimp je wc

   

  Bekijk hier andere woondilemma’s:

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu