Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wonen in een voormalig postkantoor vol met kleurrijke kunst - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  6 april, 2016

  Wonen in een voormalig postkantoor vol met kleurrijke kunst

  Het huis van de Australische Claudia werd mij getipt door een vriendinnetje van mij. En wat was ik blij; Claudia woont namelijk in een stunning stulpje aan de rand van het rauwe Amsterdam Oud-West. Haar huis is speels ingedeeld en hangt vol met kleurrijke kunst die zij tevens verkoopt in haar webshop The Art Bowl. Kom binnen…

  Een huis met tuin is in Amsterdam schaars. Toch vonden Claudia en haar vriend er eentje. En ook nog eens met een ‘tuinhuisje’ (lees: het ding is enorm!). “Hij doet nu dienst als ‘guesthouse‘ voor als mijn ouders overkomen uit Australië want er zit een badkamer met toilet in,” aldus Claudia. “Wie weet maken we er ooit wel een gameroom van. Of een sauna, haha.” Nog een voordeel van wonen in een voormalig postkantoor zijn de prachtige raampartijen aan de voorkant van het pand.

  Claudia verruilde de financiële wereld voor een creatief avontuur; zo startte ze na een job bij een interieurbedrijf haar eigen webshop The Art Bowl waar ze prachtige kunst in een gelimiteerde oplage van dertig kunstenaars verkoopt. Niet zo gek ook dat ze regelmatig haar eigen muren gebruikt om het aanbod aan op te hangen.

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De lounge hoek met twee leren stoelen die we bij Koutsj kochten. Het kunstwerk op de muur maakte Sebastian Murra ter plekke. Het moet een skyline voorstellen.”

  Hoe ben je aan dit huis gekomen?
  “Mijn vriend en ik zochten negen maanden naar ons droomhuis en vonden dit pand uiteindelijk via vrienden. Zij woonden namelijk naast dit pand en zagen dat het te koop stond en tipten ons. Het bleek al twaalf maanden op de markt en de prijs was net gedaald. We belden de bewoners en kregen een rondleiding. Het was liefde op het eerste gezicht. Na het bezichtigen van zo’n dertig huizen wist ik precies wat ik wel en niet wilde. Dit huis scoorde op alle punten hoog. Sinds 2014 woon ik hier samen met mijn vriend.”

  Wat trok jou dan het meeste aan?
  “De achterkant van het pand met zicht op de tuin, het dakraam en al het licht wat naar binnen valt. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk om de deuren naar de tuin open te doen. Sinds we hier wonen, houden we ook regelmatig barbecues als het mooi weer is. Dat doet mij aan Australië denken. Tussen 11 en 5 hebben we hier voldoende zonlicht. Ik was eigenlijk best verbaasd dat het huis al zo lang te koop stond. Wie wil nou geen ruime tuin? Die van ons meet 60m2. Een vriendin van mij werkt voor een gin-merk en zo kan het maar zomaar eens zijn dat we wel eens een gin feestje in de tuin organiseren.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Ik viel als een blok voor het vele licht in de woonkamer. De eettafel en de bank kochten we bij SpecialPink.nl. De bank is van Goossens.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Onze tuin is ideaal voor barbecues én GT feestjes. De loungeset is van IKEA.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De bloempotten komen van Bloemenweelde, de plantjes erin kreeg ik cadeau.”

  Heb je veel verbouwd aan dit huis?
  “Bijna niets. We braken de muur van de derde slaapkamer eruit en creëerden hier een open werkplek. Dat maakte de bovenverdieping meteen een stuk lichter en ruimer. Daarnaast verplaatsten we ook een stuk van de keuken zodat de woonkamer ruimer en lichter lijkt. Nu staat er de eethoek, wat veel beter is qua indeling. De visgraatvloer en de gietvloer zaten er ook al in.”

  Je bent verhuisd zonder meubelstukken dus kon meteen los op het woonshoppen. Hoe ging dat?
  “Eerst begonnen we met de eethoek en de zithoek, de twee belangrijkste ruimtes in huis. Het duurde alleen weken voordat onze bank werd geleverd dus stond er eerst eentje van Marktplaats. Mijn vriend wilde een bank die groot was met kussens. Een kleinere bank zou ook niet staan; dat is niet in verhouding met de grote ruimte. Voor de rest staat er niet veel in huis omdat we niet van een te vol huis houden. Ons huis is het beste te omschrijven als ‘minimalistisch’ en ‘gezellig’. Wij werken het liefst met een aantal mooie stukken in huis.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De kunst is te koop via The Art Bowl. Die van vier oma’s en Batman vind ik geniaal want: ‘nana, nana, nana, nana.. Batman’. Snappen jullie ‘m?!”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De woonkeuken is heerlijk ruim. Het keukenblok links stond eerst op de plek waar nu de eethoek is. Dat scheelt veel ruimte én licht. De eetkamerstoelen zijn van Zuiver.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De coffee corner met een verzameling aan houten planken.”

  Nog even over die enorme bank. Zijn jullie een beetje van het bankhangen?

  “Zekers. Je kunt de zitvlakken toch zien? Haha.”

  Ik zie ook ruwe materialen als de eethoek van steigerhout. Dat is een mooie combinatie met het strakke in huis…
  “In een kleine ruimte vind ik het leuk om te werken met kleinere items, zoals in de loungehoek voorin het pand. Maar voor een grote, open ruimte, zoals de woonkamer, vind ik modernere items weer mooier staan. Hier vind ik dus een antieke bank of fauteuil niet passen. In het voorste gedeelte weer wel. Het was even zoeken naar een balans maar het is ons wel gelukt.”

  De keuken is, net als de bank, enorm. Ben je een keukenprinses?
  “De keuken is net zo groot als mijn vorige appartement in Londen, haha. Hier had ik niet zo’n mooie en grote keuken. En ja, wij houden beiden van koken, er is zelfs een grillplaat in verwerkt. Soms weet ik niet welke knopjes ik moet gebruiken, zoveel is er in de keuken te vinden. Ook ben ik superblij met mijn Quooker, ideaal voor het maken van thee. Ook de keuken is een overblijfsel van de vorige bewoners waar we erg blij mee zijn.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Op de eettafel pronkt een kandelaar die ik op de kop tikte op de vlooienmarkt in de Amsterdamse IJ-hallen.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Op de keukenkast staat een verzameling spullen, gekocht en gevonden op vakantie en gekregen van vrienden. Ook staat er een muntenverzameling, verzameld in tien jaar tijd.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Dit kunstwerk maakte mijn vriend door ballonnetjes met verf tegen het doek te gooien. Superleuk om eens zelf te doen.”

  Wat is je favoriete plek in huis?
  “Ik zit het liefst in de hoek van de bank; het is zo gezellig als de regen tegen het dakraam tikt. De loungehoek is ook favoriet. Gisteravond dronken we hier nog gezellig een wijntje, daar leent de ruimte zich goed voor.”

  Wat is je favoriete stuk in huis?
  “Het bureau boven is mijn favoriet. Mijn vriend zocht het uit. Het was eerst zijn bureau maar nu heb ik ‘m ‘gestolen’.”

  Hebben jullie dezelfde stijl?
  “We zijn beiden erg makkelijk met inrichten. We kunnen snel keuzes maken en we zijn het vaak wel eens. Het duurde ook niet zo lang voordat alles af was, hoewel een huis natuurlijk nooit af is.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Zicht op het loungedeelte vanaf de hal op de eerste verdieping.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Dit bijzettafeltje van Zuiver fungeert als nachtkastje. The Wake Up Light is van Philips.”

  Wil je ooit terug naar Australië?
  “Niet echt. Ik ben al elf jaar weg uit Australië. Het enige wat ik echt mis, is het weer. Toen ik achttien werd, mocht ik van mijn moeder kiezen uit een groot verjaardagsfeest of een wereldreis. Het werd een wereldreis. Ik reisde in acht maanden tijd naar Thailand, Dubai, Israël, Griekenland, Bulgarije, Spanje en Marokko naar Engeland en ging erna studeren in Londen. Hier ben ik echt opgegroeid. Ik werkte na mijn studie in de financiële wereld en ruilde mijn baan later in voor een functie bij een interieurbedrijf. Eind vorig jaar zette ik de stap om voor mezelf te beginnen en lanceerde The Art Bowl, een webshop waar je kunst kunt kopen van zo’n dertig kunstenaars. Van elke kunstenaar zijn vijf tot tien stuks te koop, geen massaproductie dus, maar unieke selecties. Het leuke is dat het allemaal betaalbaar is.”

  Hangen de prints ook bij je thuis?
  “Ja, ik varieer vaak met de prints op onze muur. Het verveelt nooit. Overal in huis vind je dan ook ophangsystemen. Met de lancering had ik hier een feestje waar ik alles ophing.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Op mijn werkplek hangen prints van Allison Pharmakis, Bad News Mike Hughes, Marcus Marritt, Andre Guerreiro, Feridun Akgungor en NASA, allemaal te koop via The Art Bowl. Het bureau is van Houtmerk”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Zicht op de loungehoek vanaf het werkgedeelte. De zwarte bureaulamp kocht ik in de Misc Store om de hoek. “

  Wonen in een voormalig postkantoor vol met kleurrijke kunst

  “Zicht vanaf de hal op zowel het werk- als loungegedeelte.”

  Je werkt thuis. Hoe is dat?
  “Ik doe dat nu sinds een half jaar. Ik vind het heerlijk. Mijn werkplek is ook ontzettend fijn. In de toekomst zou ik een kantoorpand ook fijn vinden, maar voor nu is dit ideaal. Ik werk ook niet aan mijn eettafel, dan ben ik bang dat ik mijn werk niet kan loslaten. Dus werk doe ik altijd op mijn werkplek boven, niet aan de eettafel. Dat raad ik iedereen aan.”

  De buurt, wat vind je ervan?
  “Ik woonde hiervoor in de Rivierenbuurt en in de Pijp, maar vind deze buurt echt het leukst. De Foodhallen zitten bijna om de hoek, Bar Spek is de ideale plek voor koffie, de Jan Evertsenstraat zit vol met coole winkels en bij Bar Brouw zit ik ook graag. Het fijne is dat de meeste restaurants hier geen reserveringen aannemen zodat je nog altijd spontaan kunt binnenwippen. De brug hier is ook mooi. Als ik aan het werk ben, zie ik de hele dag boten voorbij komen. Sommigen zijn echt enorm.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Zicht op het werkgedeelte vanaf de trap.De bureaustoel is dezelfde als de stoelen in de eethoek; van Zuiver.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Onze inloopkast met op de voorgrond een wasmand van Ferm Living die ik bij &Klevering kocht.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Het nachtkastje kocht ik op de Albert Cuypmarkt. Erop staat een lamp die ik bij Brainy Days kocht.”

  Wat zijn je favoriete winkeladresjes in de buurt?
  Miscellaneous en Het Huysraat zijn mijn favoriete winkels. Ik kan urenlang verdwalen in Miscellaneous, een winkel vol met spullen voor op kantoor. Ik vind Het Huysraat leuk voor de moderne items en Koutsj in de Westerstraat vind ik ook perfect om te winkelen. Daar komen de leren fauteuils vandaan.”

  Wat wordt het volgende project in huis?
  “Zeker weten de tuin. Ik kan niet wachten om hiermee te beginnen. Ik wil een mooie tafel en lichtbollen ophangen voor een mooie, romantische touch. Het tuinhuisje is nu puur voor opslag maar we zijn nog aan het brainen over wat we ermee gaan doen. Wellicht doen we er een pinball machine in of maken we er een game room van. Iemand tipte ons ook om er een sauna in te maken, maar qua energiekosten lijkt ons dat geen goed plan. Het tuinhuisje is ook ideaal als guesthouse voor als mijn ouders uit Australië overkomen. Er zit ook gewoon een badkamer met toilet is.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De wereldbol kregen we cadeau van vrienden en staat perfect in dit hoekje.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “Het kabinetje in de slaapkamer is van IKEA.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De visgraatvloer in de loungehoek en de hal op de tweede verdieping zat er al in. Wat een mazzel.”

  Wonen in een voormalig postkantoor vol met kleurrijke kunst

  “De verzameling plantjes buiten, ze moeten alleen nog een beetje groeien, haha.”

  Binnenkijken in een speels huis vol kleurrijke kunst

  “De kubus lamp link is van Zuiver en kocht ik bij Fonq. Het schapenvacht rechts op de stoel kocht ik bij de Albert Cuyp markt.”

  Thanks Claudia, voor het warme welkom! De backstage perikelen achter deze shoot vind je in mijn nieuwste vlog.

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  4 reacties op “Wonen in een voormalig postkantoor vol met kleurrijke kunst”

  1. Anne schreef:

   Wat een ontzettend gaaf huis, dit is helemaal mijn stijl. Super leuke binnenkijker!

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Anne

    Ja he? Ook ik was flink aan het wegdromen tijdens deze binnenkijker. Vind het vooral een speels huis en die loungehoek is ook helemaal geweldig. Tja, je zou er maar wonen.. Dan ga ik nooit meer weg!

    Liefs,
    Elisah

  2. romy schreef:

   Oh wow! Ik ben gek op al je binnenkijkers.. stiekem mijn favoriete onderdeel van je site ( maar dan wel de web versie en niet de video variant, nu kan ik langer naar details kijken namelijk).

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Romy

    Lief van je. En ja, bij de foto’s kun je makkelijker kijken naar alle details (en stiekem vind ik zelf fotograferen natuurlijk het leukste). Hoop dat ik vaker foto binnenkijkers kan maken. Fijn weekend!

    Liefs,
    Elisah

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu