Tuintrend uitgelicht: wereld tuin. Dag saaie tuin!

Het weer wordt steeds mooier, het zonnetje schijnt volop en mijn dag is niet compleet zonder een chillmomentje in mijn tuin. Dat ik ooit een tuin zou hebben, had ik een jaar geleden nooit durven dromen. Dus ja, nu moet ik volop tuininspiratie op doen, want hoe ga ik die enorme tuin inrichten?!

Mijn ultieme geluksmoment is even relaxen op een luie stoel in mijn tuin. Het getjilp van vogels (want ja: een tuin trekt natuurlijk vogels aan), het zoemen van bijen en hommels (helaas trekt het ook insecten aan…) en het geblaas van mijn kat (want niet alleen ik, maar ook de buurtkatten zijn fan van deze fijne tuin). Nu het binnen steeds meer af is, verleg ik mijn focus steeds meer naar mijn tuin. Huismus als ik ben, vind ik het altijd heerlijk om thuis te zijn. Ook nu het steeds aangenamer buiten wordt. Niets zo heerlijk om vrienden en familie uit te nodigen om te chillen in onze tuin. Of na een dagje strand (want ook gewoon om de hoek) bijkomen in de tuin.

karwei

Ook last van een saaie tuin?

Wist jij dat een derde van alle Nederlanders vindt dat zij een saaie tuin hebben? En dat een derde van alle Nederlanders de tuin inrichten tot een waar paradijsje niet hoog bovenaan hun to do lijstje zetten (nou ja!!). Terwijl ze dat wel willen, maar denken dat het teveel gedoe is (geef toe!). Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in mijn vorige huis ook heel weinig gedaan heb met mijn dakterras; er kwam altijd wel wat tussendoor. Maar in dit nieuwe droomhuis wil ik er echt werk van maken. Maar ja, waar begin ik? Ik ben dan wel een interior junkie, maar van tuinen heb ik tot nu toe weinig kaas gegeten.

Tuintrend uitgelicht: Wereldtuin. Dag saaie tuin!

Wereld tuin

Toch ga ik mij de komende tijd verdiepen in de verschillende tuintrends waar KARWEI dit voorjaar mee komt, te beginnen met mijn favoriet: Wereld tuin. Omdat ik veel van reizen hou, vind ik het leuk om verschillende wereldse elementen terug te brengen naar mijn tuin. Alsof ik steeds zo’n vakantiegevoel heb. Denk maar aan rotan (lounge)stoelen, een macramé hangstoel, warme aardetinten, exotische planten (fruit- en olijfbomen, cactussen of doe eens gek: een echte palmboom!), natuurlijke materialen als hout, linnen en wol, etnische en geometrische prints op kussens en het gebruik van terracottapotten.

De komende weken schrijf ik over de verschillende tuintrends waarmee wij onze saaie tuinen ontzettend vrolijk van gaan maken. Laat die zomer maar komen!

Tuintrend uitgelicht: Wereldtuin. Dag saaie tuin!

* Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI.

Reageer ook