Weekendtips!

Dit weekend hoef je je zeker niet te vervelen.  In Amsterdam worden namelijk twee coole events georganiseerd: het Amsterdam Art Weekend (muurinspiratie!) en het Amsterdam Light Festival (sprookjesachtig)..

Inspiratie nodig voor aan de muur en wil je niet wéér een Ikeaatje kopen? Tijdens het Amsterdam Art Weekend kun je werk van voornamelijk jong talent bewonderen. Zo vind je er kunstwerken van Rijksacademie alumnus Eric Giraudet (minor detail: hij exposeert volgend jaar in het Centre Pompidou), Alicia Framis, Cevdet Erek en Fons Welters. Maar ook gevestigde namen als Carel Visser en Marinus Boezen exposeren er dit weekend. Een tip: volg een van de kunstroutes en laat je die dag verrassen en hop ook meteen even de Oude Kerk in voor werk van kunstenaar Tony Oursler. Naast tentoonstellingen vind je tijdens het Amsterdam Art Weekend ook installaties, optredens, lezingen en rondleidingen door kunstenaars (tip!!). En wie weet ga je wel naar huis met een nieuw kunststuk..

Lichtfestijn
Het Amsterdam Light Festival is voor iedereen die Amsterdam in een sprookjesachtig licht wilt zien. Amsterdam licht namelijk elke winter op! Tijdens dit jaarlijkse lichtfestivals vind je kunstige lichtinstallaties verspreid over de hele stad. Je kunt ze te voet bewonderen, maar op het water heb je er de meeste lol van (en dat is natuurlijk ook een beetje romantisch zo met je liefde van je leven naast je, toch?). Nog t/m 18 januari 2015 kun je 40 kunstwerken, gemaakt door architecten en kunstenaars van over de hele wereld, bewonderen. Een boottochtje kost geld, maar een wandelroute is natuurlijk gratis. Kannetje warme chocolademelk mee en mijn avond kan niet meer stuk.

Zie je daar!

http://youtu.be/WDITGv2i44Y

Reageer ook