Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Veel planten in huis? Geef ze een bad! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  13 januari, 2018

  Veel planten in huis? Geef ze een bad!

  In de huizentour bij Sandra van Finntage was je vast en zeker wel opgevallen dat ze ontzettend veel planten in huis heeft. ‘Wat een werk’, zul je wel denken. En dat is het misschien ook wel een beetje, totdat ik hoorde hoe Sandra haar plantjes verzorgt. Ze geeft ze namelijk om de week een…. bad!

  Bij binnenkomst wist ik het meteen: hier woont een plantenjunkie. Overal waar ik keek, zag ik planten. Van hele grote tot kleintjes en van planten op de grond tot aan planten in de lucht. Ik wacht nog op het moment dat Sandra kiest voor een enorme boom in haar woonkamer (want qua hoogte zou dat goed passen, tip!). Toch was Sandra niet altijd een plantenjunkie. Sterker nog: ooit had ze twee exemplaren die het “niet zo goed deden” totdat ze erachter kwam dat planten veel doen voor je interieur. Dus kocht ze steeds meer planten, gaf ze blijkbaar iets meer liefde dan hun voorgangers én geeft ze ze nu om de week een dompelbadje.

  Veel planten in huis? Geef ze een bad! Veel planten in huis? Geef ze een bad! Veel planten in huis? Geef ze een bad! Veel planten in huis? Geef ze een bad!

  Dompelbadje voor je groene vrienden

  Hoe dat kan? Normaal stop je toch hydrokorrels in een pot met wat aarde en dan de plant erin? Dan is het toch ontzettend veel werk om alles weer in die pot te krijgen? Welnee, Sandra laat altijd de plant in de binnenpot zitten, zodat hij gemakkelijk uit de sierpot gehaald kan worden. Dan gaan de planten met pot en al in bad, ze laat ze er eventjes inzitten en klaar is ze. Het is wel iets meer gesjouw dan dat je ze water geeft met een gieter, maar we weten stiekem allemaal dat plantjes van onderen water geven veel beter is dan een plens op hun hoofd. De planten van Sandra zijn hier het levende voorbeeld van.

  Nu nog een bad nemen, want die heb ik helaas niet…

  Meer zien van Sandra’s huis?

  De volledige huizentour van Sandra stond eerder deze week online. Volg Sandra ook via haar Instagram.

  Beeld © Elisah Jaccobs/InteriorJunkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu