Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  16-04-2021

  7 maart, 2016

  Van rommelzolder tot droomruimte vol daglicht

  Een van de eisen toen ik op huizenjacht was: voldoende daglicht. Niets zo fijn dan een huis waar het licht vol op naar binnen valt. Maar wist je ook dat het van groot belang is dat er genoeg daglicht in huis is? Niet alleen voor je mood (daglicht maakt gelukkig) maar ook voor je gezondheid. Mijn tip voor je eigen droomruimte: een dakraam!

  Heeft jouw huis last van het ‘sick building syndrome’?

  Ik ben niet de enige met zo’n daglicht-eis; ruim 70 procent van iedereen die op huizenjacht is, let op daglicht. Maar nooit heb ik erbij nagedacht dat daglicht daadwerkelijk zoveel impact heeft op je gezondheid. In een gezin waar dagelijks wordt gekookt, schoon wordt gemaakt en wordt gedoucht komt er zo’n 10 liter vocht in de ruimte. Daarnaast ademen wij zo’n 22.000 keer per dag in en uit en hebben ongeveer 10 tot 50 procent van de gebouwen een te hoge luchtvochtigheid waardoor kans op allergie hoger wordt. In dertig procent van alle huizen ‘huisvest’ het ‘sick building syndrome‘. Tijd voor een beetje actie, toch? Kom maar op met dat daglicht. Maar wat als jouw rommelzolder niet veel daglicht heeft en je van deze sombere ruimte juist een droomruimte wilt maken?
  Van donkere zolder tot ruimte vol licht
  4x redenen om meer daglicht in je rommelzolder te creeren:

  • Daglicht geeft je humeur een boost en maakt je minder vermoeid.
  • De juiste dosis daglicht (maar ook duisternis) per dag is goed voor de gezondheid en je rust.
  • Met veel daglicht in huis ben je vijftien procent productiever en efficienter aan het werk én stimuleert het de creativiteit. Kinderen gaan er meer van spelen,
  • Twee tot vier keer per dag je huis vijf minuutjes luchten zorg voor een perfect binnenklimaat (dus thuiswerkers: open die deuren!)

  Van donkere zolder tot ruimte vol licht
  Zo’n droomruimte creëer je met de handig te monteren VELUX dakramen die je rommelzolder voorzien van een flinke shot daglicht. Daar lijkt je ruimte niet alleen direct een stuk groter (tip: kies voor meerdere dakramen), het is ook fijner om in te werken, spelen of om in te slapen. Daarnaast zorgt het overdag voor lekker veel licht en ’s nachts voor voldoende verduistering voor een goede nachtrust. Uiteraard hoef je niet te kiezen voor verduistering en kun je juist romantisch naar de sterrenhemel kijken (het voordeel van slapen op zolder). Zo’n dakraam houdt trouwens ook de zonnewarmte tegen tijdens zomerse dagen. Dan fik je ook niet weg op zolder.
  Van donkere zolder tot ruimte vol licht

  Win een droomruimte t.w.v. €10.000

  Als je vrijblijvend een advies aanvraagt, maak je bij VELUX direct kans op een droomruimte t.w.v. €10.000. Zeker het proberen waard, toch? Good luck.
  * Dit is een inspirerende samenwerking met VELUX.

  2 reacties op “Van rommelzolder tot droomruimte vol daglicht”

  1. Fiona van Baerlem schreef:

   De voorzolder moet echt onder handen genomen worden!!
   Zonder een dakkapel te plaatsen, maar wil wel graag licht en extra ruimte doormiddel van grote ramen
   En ook nuet standaard geplaatst misschien twee onder elkaar !
   Groet Fiona

  2. Demolder schreef:

   Daar ik net onder de nok kan rechtstaat hebben we 2ramen nodig om veel licht binnen te krijgen.en deze site geeft echt goed ideeën om een lage ruimte in te vullen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu