Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 06-12-2023

  12 november, 2018

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Evelien is interieurontwerper en woont samen met haar hond en kat in een idyllisch en vrijstaand boshuisje midden in de natuur en om de hoek van Hanzestad Deventer. In een oase van rust en omringd door bossen, bloemen en zandpaden is dit plekje alles waar ze ooit van droomde.


  Een bijzonder boshuisje midden in de natuur. Was dit een specifieke wens?
  “Ik wilde graag bijzonder wonen en iedere dag fijn kunnen wandelen met de hond in de natuur. En dat op fietsafstand van Deventer. Dit huisje in Diepenveen staat midden tussen weiland en bos in een straat met genoeg sociale controle. Precies wat ik zocht.”

  Was het een lange zoektocht naar deze droomwoning?
  “In december 2015 startte ik mijn zoektocht, mei 2016 zag ik dat dit huisje vrijkwam. Ik ben er direct naartoe gegaan om te kijken waar en hoe de woning erbij stond. Toen ik de oprit opreed en na een bocht het boshuisje zag, omringd door stokrozen en wilde begroeiing, was ik op slag verliefd. Vanaf 1 juni 2016 ben ik er gaan wonen.”

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Hoe ging het inrichten? Stond de indeling bijvoorbeeld al direct vast?
  “De vorige bewoner had de ruimte heel onlogisch ingedeeld en ingericht. Het woon- en zitgedeelte had ze omgedraaid, waardoor de verhoudingen tussen interieur en architectuur helemaal uit balans waren. Er lag en zwart hoogpolig tapijt, de nok was knaloranje geschilderd en de keuken bordeauxrood. Je begrijpt: dit moest drastisch anders! Ik ben interieurontwerper en maak voor mijn opdrachtgevers vaak een 3D impressie. Dit deed ik ook voor mijn huisje, zodat de verhuurder de meerwaarde in zou zien van de aanpassingen en ik hiervoor akkoord zou krijgen. Ik schilderde de nok wit, de keuken in dezelfde kleur als de bestaande kleur op de houten spanten, legde een nieuwe houten vloer en plaatste een boerse schuifdeur. Het huisje lijkt hierdoor ruimer, lichter én veel meer van deze tijd.”

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Wat is typisch Evelien?
  “Mijn interieur is een mix van vintage en modern. Ik vind het erg belangrijk dat het interieur een ziel heeft. Ik heb veel meubels waar een verhaal achter zit. Zo zie je een apothekerskast uit het oude Deventerse ziekenhuis; een houten kist die met een militair uit Diepenveen na de Tweede Wereldoorlog mee is geweest naar Indonesië en zijn weg weer terug heeft gevonden. Oma’s naaimeubeltje waar ik een drankkastje van heb gemaakt en natuurlijk mijn eigen ontworpen vloerkleed. Die trouwens ook te koop is via mijn website.”

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Op welk interieur item ben je het meest trots?
  “Op mijn vloerkleed, oma’s naaimeubel en het macramé gordijn van dik katoen. Dat je zelf iets bedenkt en maakt laat me constant van mijn spullen genieten. Thuiskomen geeft me daardoor een warm gevoel van eigenheid.”

  Onder het mom van ‘je moet nog wat te wensen hebben’, welk meubelstuk staat er hoog op jou wensenlijstje?
  “Oei, goede vraag… Ik had ooit een idee maar dit heb ik eigenlijk nooit uitgevoerd. Tussen de houten spanten wilde ik op drie meter hoogte een valnet spannen waar je op zou kunnen liggen en door de lichtstraat in de nok over het weiland zou kunnen wegdromen.”

  Ben je een huismus?
  “Ik kan thuis enorm genieten en ontspannen dus ja, ik ben zeker graag thuis. Het liefste samen met mijn hondje en kat, mijn vriend, vrienden en familie.

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Het huisje staat om de hoek van Deventer. Wat is het leukste aan deze Hanzestad?
  “Deventer bruist! Het oude havengebied is herontwikkeld en heeft veel leuke plekken om eens te bezoeken. Daarnaast heeft Deventer een heel karakteristiek centrum vanwege de oude Hanzestad. Het centrum bestaat uit kleine knusse winkelstraatjes die allen uitkomen op een groot plein met terrassen.”

  Wat zijn jouw favoriete shopadressen en merken?
  “Ik shop graag bij verschillende vintage en kringloop zaakjes en winkels met bijzondere spullen zoals bij Hemelse Hebbedingen.”

  Tot slot, heb je nog leuke tips voor eet, drink en (woon) winkel-adressen bij jou in de buurt?
  “Ga eens een hapje eten bij Fooddock, een biertje drinken bij Davo of kom voor een kennismaking met mij naar Loods570, daar is mijn kantoor gevestigd en staat de koffie áltijd klaar.”

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Thuis in het idyllische boshuisje van Evelien

  Fotografie via Danielle Jansink

  danielle-150-x-150

  Daniëlle is freelance redacteur en runt vol passie haar eigen   one-woman studio. De creatieveling woont samen met haar vriend en Franse bullie Semu in Amsterdam. Hoewel haar roots in Twente liggen, heeft de 26-jarige een grote liefde voor Scandinavisch design, minimalistische interieurs en heldere tinten. Voor Interior Junkie fotografeert zij binnenkijkers die inspireren en struint ze het internet af op zoek naar de fijnste plaatjes. Onmisbaar in íeder interieur volgens de jonge ondernemer? “Humor! In de vorm van originele kaartjes en prints. O! En veel frisse kleuren en planten!” Volg haar via haar websiteFacebookPinterestInstagram.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu