Thuis bij Elise van Blonde Tigers

Speciaal voor Interior Junkie deed Elise van de blog Blonde Tigers de deuren open van haar prachtige stulpje in Soho, New York. Kom binnen..

Altijd al willen weten hoe Nederlanders wonen in New York? Tijdens mijn New Yorkse avontuur zit ik zeker niet stil. De zoektocht naar coole binnenkijkers werd vanaf dag één in gang gezet. Na de binnenkijker op The Hamptons, zocht ik natuurlijk naar mooie huizen in Manhattan en Brooklyn. Wat was ik blij dat Elise in was voor een interieurshoot; op Instagram spotte ik regelmatig hele fijne snapshots van haar huis. Dat moest ik strikken voor op Interior Junkie. Op een zonnige dinsdagochtend wandelde ik in tien minuten tijd van mijn appartementje in de Lower East Side door het levendige Chinatown richting Soho. Ik sprong de lift in en stapte direct in de woonkamer van Elise en haar vriend Steve. Kijk, dat is nog eens een entree. En nee, ik verliet na een paar uur helemaal niet jaloers het huis. Nee, echt niet…. !!

A dream come true: je woont in New York! Hoe ben je hier beland?
“Voor mijn eigen bedrijf. Ik hou me o.a bezig met marketing en social media strategieën voor verschillende modemerken. Daarnaast run ik samen met mijn zus Vita onze eigen blog Blonde Tigers. Ik merkte dat New York de beste plek voor mij is om te zitten. Hier zitten alle modemerken en ondanks dat bellen en mailen prima gaat, is het toch fijner om met klanten echt af te spreken. Mijn vriend Steve woont al sinds 2008 in New York, dus het was een logische stap voor mij om de oversteek te maken en mij ook te settelen in New York. Sinds maart dit jaar wonen we samen in Soho en heb ik afstand gedaan van mijn huis in Amsterdam.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De jaren 50 tafel is van Knoll, de stoelen zijn van Eames en de kleden zijn zijden perzen”

Hoe hebben jullie dit stulpje gevonden?
“Steve is met een makelaar op pad gegaan in Manhattan en heeft verschillende huizen bekeken. We wisten direct al dat we graag in Soho wilden wonen. Dit is namelijk een superleuke buurt; Chinatown zit om de hoek en is dus ideaal om boodschappen te doen en daarnaast is het een veilige buurt waar je ook nog eens goed kunt winkelen. Het fijne aan dit huis? We hebben een privétuin! Dat is natuurlijk luxe in New York. Ondanks dat we op de derde verdieping zitten, voelt het echt als een tuin. Hier zitten we dan ook, als het mooi weer is, regelmatig.”

Van Amsterdam naar New York. Hoe ging de verhuizing?
“De meubelstukken die ik graag mee wilden nemen, verscheepte ik. In New York ga je sowieso kleiner wonen dan in Amsterdam. Het was dan ook even goed selecteren. Ik had bijvoorbeeld in Amsterdam een dakterras dus ik heb veel spullen voor buiten weggedaan, niet wetende dat ik hier ook een heerlijke buitenruimte zouden krijgen. Het duurde ongeveer een maand voordat ik de  meubels kreeg. Ik was blij toen alle meubelstukken er eenmaal stonden. Toen kon het inrichten echt beginnen.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“In de zithoek staan zwarte fauteuils van Corbousier en een Eames Aan de muur hangen werken van Steve.”


En toen kon het inrichten beginnen. Hoe gingen jullie te werk?
“Ik moet eerlijk bekennen dat het veel lijkt op het huis in Amsterdam, maar dan met een ander uitzicht. Dit keer geen Amsterdamse pandjes maar New Yorkse brandtrappen, haha. We hebben wel een klein beetje verbouwd; ons huis telde eerst drie slaapkamers maar bij eentje hebben we de muur opengebroken. Zo konden we een grotere woonkamer creëren. Een goede zet. Drie slaapkamers is ook best veel voor New Yorkse begrippen. De tweede is voor onze gasten en omdat we twee badkamers hebben, is het dus ideaal om mensen over te hebben.”

Wat is het leukste aan wonen in New York?
“Geen dag is hetzelfde. Er is hier zoveel te ontdekken, de stad verveelt nooit. In New York vind je verschillende buurten waarbij elke buurt weer een totaal ander karakter en charme heeft. Mijn zusje woont in Brooklyn en hier ben ik dan ook geregeld te vinden. In Manhattan is het leven hectisch en intens. Brooklyn is veel rustiger, te vergelijken met Amsterdam. De sfeer is daar ook veel gemoedelijker.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De Phoenix uit een Japanse tempel is 350 jaar oud en kreeg een mooie plek naast het bureau.”

Wat mis je het meeste aan Amsterdam?
“Op één staan natuurlijk mijn familie en vrienden. Die miste ik direct. Voor de rest is alles in Amsterdam dichtbij, je stapt zo op je fiets. We kochten in New York de eerste maand meteen fietsen, maar het is wel even wennen hoor. Het verkeer werkt niet altijd mee in Manhattan. In Brooklyn kun je weer wel goed fietsen. Hier in Manhattan snijden ze je af of ze slaan ineens de deuren open. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Wel komen er steeds meer fietspaden in New York zodat de stad fietsvriendelijker wordt. In Amsterdam heb je ook genoeg terrasjes, die zie je hier ook minder.”

Hoe kun je jullie interieurstijl het beste omschrijven?
“Alle eer is voor Steve; die heeft het hele huis ingericht. Ons interieur kan ik het beste omschrijven als een mix van verschillende collectables, door de jaren heen gekocht en verzameld tijdens reizen, maar ook door het bezoeken van veilingen en markten in bijvoorbeeld België en Frankrijk. Hier in New York heb je in het weekend de Brooklyn Flea Market en de Chelsea Flea Market, ook echte aanraders. Ook vind je in ons huis veel kunst gemaakt door Steve, dus het wisselt vaak in huis. Eyecatchers als de stoelen van Marcel Wolterinck en de grote lamp voor boven de eettafel, gemaakt van schelpen, zijn allemaal Steve zijn input.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Het schilderij is gekocht op een Orange Babies veiling. Het is een werk van Moshekwa Langa. De koperen bijzettafels zijn van een Italiaanse kunstenaar.”

Koken jullie vaak?
“Elke dag. De meeste New Yorkers halen af of gaan uit eten. En vaak ga je ook gewoon in je eentje buiten de deur eten, dat is heel normaal hier. Ondanks dat koken wij dagelijks. We halen onze boodschappen in Chinatown en eten dan heerlijk aan tafel of buiten in onze tuin. In New York is het best lastig om gezond te eten. Ondanks dat je hier ‘gezond’ eet, zijn de wetten minder strikt dan in Nederland; er zit vaak nog genoeg troep in dus koken we lekker zelf.”

De logeerkamer wordt zeker regelmatig gebruikt?
“Zeker! Mijn moeder komt bijvoorbeeld aan het einde van de dag. Ook verhuren we ons huis op Airbnb dus wie zich graag even een New Yorker wilt wanen, moet zeker even online gaan kijken…”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Op de logeerkamer staat een schilderij van Koen Ebeling Koning gekocht op een veiling.”

Waar zit je het liefst in huis?
“Aan de eettafel. Het is gewoon een heerlijke plek. Niet alleen om aan te werken of een tijdschrift te lezen, maar ook om aan te eten. We houden dan ook geregeld etentjes thuis met vrienden. Een tafel brengt elkaar samen op verschillende momenten van de dag: voor ontbijt, lunch en diner. Wanneer Steve en ik aan tafel eten of als er gasten zijn, hebben we altijd één belangrijke regel: telefoon uit het zicht en op stil zodat we niet afgeleid worden en fijn kunnen kletsen met elkaar. Het is zo belangrijk om met elkaar contact te hebben zonder elke keer onderbroken te worden door social media.”

Wat staat er in het weekend vaak op de planning?
“Uitslapen! En uitgebreid een ontbijtje maken en in de tuin heerlijk op eten met The New York Times erbij. Als het mooi weer is, pakken we regelmatig de fiets en rijden we bijvoorbeeld naar Central Park, zo’n zeventig straten omhoog. Best een stuk. Langs de High Line kun je ook goed fietsen want hier zit het fietspad apart van de rijbaan. Zeker een aanrader om dat eens te doen. Picknicken in het park met een wijntje erbij doen we ook graag als het zonnig is. Of we gaan Brooklyn in. Eigenlijk zijn onze weekenden hier niet eens zo verschillend als in Amsterdam. Hier is brunchen trouwens echt een ding; op zondag zitten alle lunchrooms bomvol.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Het fijne aan ons huis? Onze tuin!”

Wat is je woonwens?
We willen graag de tuin af maken. Met een heerlijk lounge bed en meer planten. Dat wordt ons eerstvolgende project voor voorjaar 2015.”

Wat zijn jouw ultieme tips voor in de buurt?
“Restaurant Public in Elizabeth Street is een leuke spot. Het zit in een oude garage, de sfeer is industrieel, je drinkt er goede cocktails en het eten is er erg lekker en betaalbaar. Om de hoek van ons huis zit Jack’s Wife Freda, leuk voor lunch en diner met een gezellig sfeertje. Wat ook leuk is, is Café Colette in Brooklyn, Baby Cakes (veganistische cupcakes, erg goddelijk), Soho Grand Hotel (ideaal voor een afternoon tea) en The Butcher’s Daughter voor gezonde sapjes en een vegetarisch en veganistische lunch. Om te shoppen raad ik In God We Trust aan, hier kun je geweldige sieraden winkelen.”

Gaan jullie ooit weg uit New York?
“Ik hoop het niet!”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De stoelen zijn van Marcel Wolterinck. Het skelet is van een haan.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Boek Artists and Prostitutes van David La Chapelle.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Zelfs Furby krijgt een mooie plek in huis.”

 

Binnenkijken bij blogger Elise

“In dit huis zat nog een derde slaapkamer, die braken we open voor een grotere woonruimte.”

 

Binnenkijken bij blogger Elise

“De stier is van Chris Tap.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Een Blow fish ligt hier naast een Amethist steen.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Het boek van Helmut Newton Goat kreeg een prominente plek in de woonkamer.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De opgezette vos is gekocht op een veiling en is van Designers Do Denim (Belgische ontwerper).”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Aan de eettafel houden we regelmatig etentjes.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Zicht op de werkhoek en de Eames Lounge Chair.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Overal in huis is wel iets te vinden.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Zelfs in de badkamer.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De levensgrote beer staat naast de lift en komt bij speelgoedwinkel The Enchanted Forrest in New York vandaan.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Verzameling tijdschriften op de eettafel.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“In New York kocht ik meteen fietsen.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Onze buitenruimte is ideaal om op zonnige dagen te luieren.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“In de tuin ligt ook van alles uitgestald.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Zoals een honkbalhandschoen.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“De stoel dient als nachtkastje.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Dit kastje fleurt direct de badkamer op.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Zicht op de badkamer vanuit de hal. Aan het einde van de gang zitten links en rechts de slaapkamers.”

Binnenkijken bij blogger Elise

“Drie leren beesten van Lane Crawford zijn gekocht in HongKong.”

Binnenkijken bij blogger Elise

Thanks Elise en Steve voor het warme ontvangst!

Inspiratie in de stijl van Elise:

Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

 

Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

Beeld © Elisah Jacobs

3 reacties