Supersonische wasmachine

Supersonische wasmachine

Of ik even naar Malaga wilde vliegen met Samsung? Maar natuurlijk. Part of the job, toch?!

Malaga stond nog op het lijstje met plekken waar ik ooit nog naartoe zou willen en ineens viel er op een druilerige maandag de invite in mijn mailbox om het Samsung European Forum te bezoeken. In Spanje. Naast het feit dat ik altijd in ben voor trips om inspiratie op te doen voor Interior Junkie ben ik zelf niet vies van Samsung, ondanks mijn grote liefde voor Apple; zo versleet ik in huis meerdere Samsung televisies en had ik in mijn tienerjaren standaard een Samsungetje als mobiel (nostalgie ten top), al dan niet zelf gepimpt met Swarovski steentjes (don’t ask). Nu ik wat jaartjes ouder ben, kwijl ik als een echte interior junkie tegenwoordig ook bij het aanzien van de Samsung wasmachines die naast ‘heul’ erg functioneel en duurzaam er ook nog eens ‘heul’ erg futuristisch uitzien. Want ook het washok mag zeker niet onderdoen voor de rest van je interieur. Dat even gezegd te hebben.

Het huishouden van de toekomst
Tijdens het Samsung European Forum werden de nieuwste producten en technologische hoogstandjes van 2014 gepresenteerd. Denk maar aan de Curve Ultra High Definition (UHD) televisie (juist, die ‘kromme’ tv met superscherp beeld, alsof je naar een foto kijkt), de Galaxy camera 2, de NX30 camera met lenzenkit, nieuwe Galaxy tablets (zie hierboven in A4-formaat) en voor de liefhebbers van huishoudelijke apparaten (me! me!) draaide het allemaal om Samsung Smart Home: het vergemakkelijken van huishoudelijke taken in huis, gewoon met je tablet. Want anno 2014 gaat het er totaal anders aan toe, werd mij verteld. En verrek, ik maakte even een sprongetje naar de nabije toekomst.

Het begin van de dag stond in het teken van verschillende presentaties over de nieuwste producten

Het begin van de dag stond in het teken van verschillende presentaties over de nieuwste producten

De Curve televisie

De Curve televisie

Staat ie binnenkort bij jou in huis te pronken?!

Ga jij in de toekomst voor plat of krom?!

Smart Home wat?!
Met Smart Home bedien je bijvoorbeeld je wasmachine of koelkast vanaf één enkel geïntegreerd platform. Stel je eens voor dat je op je werk zit en je je ineens realiseert dat je vergeten bent je wasmachine aan te zetten (ik herhaal: stel je eens voor!). Via je tablet kun je deze dan gewoon aanzetten en bij thuiskomst is de was gewoon al gedaan. Dat scheelt weer je vrije avond opofferen om de was te doen.

Niet alleen je wasmachine maar ook de verlichting en airco in huis regel je met de Smart Home service vanaf afstand (Device Control), zelfs als je in het buitenland bent. Dit doe je heel gemakkelijk met de app die je installeert. Grappig, deze werkt met spraakinvoer: zeg je bijvoorbeeld ‘ik ga weg’ dan gaan de verlichting en alle geselecteerde apparaten uit en als je gaat slapen zeg je gewoon ‘goede nacht’ en dan dimt de app alle lampen in huis. Met Home View kun je je droomhuis zelfs in de gaten houden als je weg bent. Handig met inbraak. En zo beland je in je eigen futuristisch stulpje.

Wasmachine voor hipsters
T
ijdens mijn bezoek stond hij daar ineens, dé Samsung WA9000 wasmachine. Geen Galaxy tab of een twee meter brede televisie die mijn ogen van hem kon afhouden. De WA9000 – een hele mond vol – blijkt een duurzaam ding waarmee je door de grote trommel meer kan wassen. En dat is fijn als je je bedenkt dat ik in een tweepersoonshuishouden zo’n vier keer per week was (vier keer!). Dat scheelt volgens Samsung zo’n drie uur minder wastijd per week.

Daar is hij dan: de WA9000

Daar is hij dan: de WA9000

En dan denk je dat hij van zichzelf al glimt. Welnee, het ding werd elk kwartier opgepoetst!

En dan denk je dat hij van zichzelf al glimt. Welnee, het ding werd elk kwartier opgepoetst!

Helaas verkoopt Samsung geen transparante versie..

Helaas verkoopt Samsung geen transparante versie..

Voor de echte ‘wasmiepen’ onder ons: deze wasmachine werkt met de zogenaamde PowerFoam technologie waarmee het wasmiddel direct oplost in schuim wat de stof beter doordringt en waarmee vlekken beter worden verwijderd. En het uiterlijk? Die is futuristisch met ronde vormen en een golvend patroon aan de zijkant. In één woord: hebben. Het bedieningspanel – een touchscreen – is zeer gebruiksvriendelijk. Op de beurs ging er zelf even mee goochelen en merkte dat je veel verschillende standen, zoals ‘Denim’, ‘Eco’ en ‘Baby Care’ kunt invoeren. De WA9000 wasmachine komt dit voorjaar op de markt en is dan te koop in twee kleuren: in platina of wit. Want je washok verdient natuurlijk het allerbeste.

Of bovenstaande innovaties voor luie mensen zijn? Welnee. Nu en in de verre toekomst willen we het huishouden zo gemakkelijk mogelijk maken. Want eerlijk is eerlijk: het huishouden doen, is niet leuk. Daar kan geen gekleurde emmer met stippen van de Hema of vrolijke geprinte schoonmaakdoekjes van de H&M Home tegenop. In een maatschappij waarbij alles met een druk op de knop vergemakkelijkt wordt, mag de Samsung Smart Home technologie zeker niet ontbreken.

In de eerste helft van dit jaar komt de Smart Home service uit. Nu die supersonische wasmachine nog scoren… !

Na een hele middag op de beurs zou ik bijna vergeten dat ik in Spanje was. In Marbella overnachtte ik en ging ik tot in de vroege uurtjes met het Samsung team op stap. Jazeker, een geslaagde trip!

Na een hele middag op de beurs zou ik bijna vergeten dat ik in Spanje was. In Marbella overnachtte ik en ging ik tot in de vroege uurtjes met het Samsung team op stap. Jazeker, een geslaagde trip!

Reageer ook