Poepchique geurkaars van Hermès

Daar stond ineens op een druilerige zaterdagmiddag een postbode mét een ge-wel-dige Hèrmes tas voor mijn deur. Wat er in zat? Een  geurkaars om de donkere dagen nog eens in stijl door te komen!

Waar ik helemaal maf van ben in de wintermaanden zijn geurkaarsen. Al jaren ben ik fan van de groene thee kaars van Rituals en stiekem droom ik al tijden van de té dure geurkaars van Tom Dixon (want in koper én met marmer!). Het was dan ook geen toeval dat ik afgelopen weekend werd blij gemaakt met een echte Hermès geurkaars. Het moest gewoon zo zijn..

De kaars in kwestie, oftewel Le Parfum de la Maison, zoals ze dat zo chique noemen bij het Franse modehuis, is verkrijgbaar in vijf kleuren: Des pas sur la Neige (taupe), Temps de Pluie (groen), Fenetre Ouverte (blauw), Champ Libre (geel) en A Cheval (oranje).

Super chique geurkaars van Hermès

Céline Ellena (toevallig ook de dochter van Hermès’ parfumeur Jean-Claude Ellena) is de ‘neus’ achter de heerlijk geurende collectie. Maar net zo noemenswaardig is het jasje van de geurskaars, ontworpen door Guillaume Bardet welke geïnspireerd is op de Japanse vouwtechniek origami. De vijf huisparfums bestaan dan ook uit een setje van vier gevouwen paardjes, een geometrische geursteen en een kaarsglas in drie formaten: van 220, 620 en 1100 gram. Naast een lekker ruikend huis heb je er ook meteen een coole accessoire bij want als de kaars is opgebrand kun je hier gewoon een waxinelichtje in doen. Maar niet alleen de kaars, ook het doosje in ‘Hermès oranje’ mag er zeker wezen. Ja, ik doe hem nooit meer weg!

Alle geuren zijn vanaf december exclusief verkrijgbaar in de Hermès winkels. Het Franse modehuis doet zelf een beetje mysterieus over de prijs; de vanafprijs is in ieder geval €150. Best wel een boel, maar dan heb je wel wat voor onder de kerstboom. Of in de zak van Sinterklaas..

Poepchique geurkaars van Hermès
Poepchique geurkaars van Hermès

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

4 reacties

Fairly Hearts -

Die geurkaarsen zien er wel heel lekker uit! Probeer nu ook eens de chique geurkaarsen van fairly hearts, deze zijn helemaal natuurlijk gemaakt en ruiken heerlijk!

Mariska Huizing -

…die moet wel heeeeel lekker ruiken, iig zijn ze prachtig om te zien!
Hopelijk mogen we in 2015 weer veel inspiratie van je krijgen.
Hartelijke kerstgroeten,
Mariska

Stephanie -

Wauw! Wat een bof, zo’n práchtige geurkaars!