Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studio Wieki Somers: van gewoon naar ongewoon - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 08-06-2023

  1 maart, 2016

  Studio Wieki Somers: van gewoon naar ongewoon

  Van het gewone, ongewone objecten maken. Dat is het doel van Studio Wieki Somers. Wieki wil ons anders laten kijken naar doodnormale objecten voor in huis. Met haar studio geeft ze er nét even een andere draai aan waardoor er bijzondere en prachtige interieurstukken ontstaan.

  Anders kijken naar dagelijkse objecten

  Wieki Somers studeerde in de jaren 90 af op de Design Academie in Eindhoven. Op latere leeftijd zette ze samen met Dylan van den Berg Studio Wieki Somers op. Het doel van deze studio? Een nieuwe kijk bieden op het alledaagse leven. En daar zijn de twee goed in geslaagd.

  Boot als bad of juist een bad als boot?!

  In de studio experimenteren de twee met verschillende materialen om tot nieuwe ontwerpen te komen. Inspiratie haalt het duo uit het dagelijkse leven.  Het wil mensen verbazen en echt laten kijken naar de voor ons zo gewone interieurstukken. Ik ben persoonlijk groot fan van onderstaand houten bad. Zo wordt je bad hét middelpunt van je badkamer. Zeker weten dat je een uniek meubelstuk te pakken hebt.
  Wiekisomers-interiorjunkie

  Bevroren vaas

  Een ander object in hun o zo mooie collectie is een vaas, geïnspireerd op de natuur in de winter. Doordat de natuur bevriest, ontstaat er een staat van rust. Deze rust en stilte van de tijd hebben ze verwerkt en van daaruit is de collectie Frozen in Time ontstaan met verschillende woonaccessoires zoals de hieronder afgebeelde vaas. Het geeft je het idee alsof de natuur zelf de vaas ontworpen heeft. Voelt toch wel speciaal dan.
  Wiekisomers-interiorjunkie

  Alle lof!

  Deze Nederlandse design studio is bekend over de hele wereld. Het werk van Studio Wieki Somers werd al eerder tentoongesteld in verschillende musea en galeries zoals het Museum of Modern Art in New York, Centre Pompidou in Parijs, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Victoria & Albert Museum in Londen.
  De collecties bevatten stuk voor stuk prachtige en unieke interieurobjecten met een verhaal. Wieki Somers maakt,  zoals ze het zelf mooi zegt, ‘poëzie van interieur’. Een van die prachtige lampen zou ook heel mooi in mijn interieur passen. Wat vind jij van deze dromerige interieurobjecten?
   
  Wiekisomers-interiorjunkie
  Wiekisomers-interiorjunkie
  wiekisomers-interiorjunkie
  Wiekisomers-interiorjunkie
  Wiekisomers-interiorjunkie
  Wiekisomers-interiorjunkie
  Beeld gevonden via:
  1. Architectuur. 2. Londondesignfestival. 3Wiekisomers. 4. Architectuur.  5. Designboom. 6. Nederlandsdesign. 7. Onbekend. 8. Thecutleryreview. 9. Galeriekreo10. Wiekisomers.
  myrna
  Als ontwerper in spé is Myrna dol op alle vormen van design, vooral interieurdesign heeft dat extra beetje liefde gewonnen. Vandaar dat ze ook Interior Design & Styling is gaan studeren. Nu heeft ze haar kleine dorpje in Twente verlaten voor het mooie Amsterdam, daar is ze van plan nieuwe inspiratie en kennis op te doen in de interieurwereld. Met deze kennis wil ze op den duur haar eigen bedrijf starten. Al haar interieurbelevingen en inspiratie zal ze met haar geliefde camera vastleggen en beschrijven in haar blogs. Daarnaast mag Myrna zichzelf het komende half jaar dé Interior Junkie proof stagiaire noemen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu