Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Jorieke uit Den Haag - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 09-12-2023

  Studentenkamer inspiratie van Jorieke uit Den Haag

  Voor weer een nieuwe studentenkamer inspiratie gingen we langs bij de studentenkamer van Jorieke uit Den Haag. In haar kamer zijn veel, wat, héél veel buitenlandse invloeden te vinden. Inspirerend is deze studentenkamer dus zeker. Kom weer snel binnen voor studentenkamer inspiratie!

  Het vinden van een geschikte studentenkamer was voor Jorieke een eitje. “Mijn zus woonde voorheen ook in dit pand, dus toen ik op zoek was naar een studentenkamer wist ik gelijk waar ik heen wilde,” vertelt Jorieke.

  Tropische sferen 

  In haar vrije tijd reist Jorieke ontzettend veel. Zo komt ze net terug van een rondreis door Azië. Ze is ondermeer naar Sri Lanka, Thailand en Cambodja geweest met haar vriend. Door de vele reizen die Jorieke maakt, doet ze in het buitenland veel wooninspiratie op.

  Ook neemt ze af en toe accessoires mee uit het buitenland maar in Nederland gaat ze ook wel eens los. “Het lijkt alsof de bananenplant die hier in de vensterbank staat uit een tropisch gebied komt, maar deze tikte ik voor €2 op de kop hier om de hoek. En ik moet zeggen: hij doet het erg goed. Mensen die al een tijdje niet meer in mijn studentenkamer geweest zijn, schrikken zich rot omdat die bananenplant enorm snel groeit, haha.”

  Als ik eenmaal plaats neem op de bank zie ik een kussen op de bank liggen met een bijzonder design. “Deze maakte mijn zus, want zij heeft haar eigen atelier genaamd by vanharten. Het kussen is trouwens ook nog eens functioneel: je kan gemakkelijk je handen opwarmen door de zakken aan de voorkant,” vertelt Jorieke.

  De bananenplant heb ik gekocht bij Pluis. Een bloemenwinkel bij mij in de straat. Mijn bank is van Wehkamp,

  “De bananenplant heb ik gekocht bij Pluis, een bloemenwinkel bij mij in de straat. Mijn bank is van wehkamp.nl en het grijze kussen heeft mijn zus gemaakt.”

  Kokerellen

  Als ik langs de keuken van Jorieke loop, valt mijn oog op een verpakking met aparte rietjes er in. “Deze zijn van Bambooloa en kocht ik tijdens een van mijn reizen in Azië.” Ik ben erg blij met deze rietjes. Ze zien er niet alleen gaaf uit, maar je kan ze ook hergebruiken. Erg handig,’ vertelt Jorieke. In de keuken staan veel flessen olijfolie en kookboeken. “Ik houd erg veel van koken, vooral voor de Italiaanse en Aziatische keuken heb ik een zwak. Van Hollandse pot houd ik dan absoluut weer niet, haha”

  Dit zijn de rietjes die

  “Dit zijn de rietjes die ik kocht tijdens mij reis in Azië’.”

  .

  “De vintage weegschaal kocht ik bij Loods 5. De blauwe potjes aan de rechterkant kreeg ik.”

  De blauwe kookwekker heb ik gekregen.

  “De blauwe kookwekker heb ik ook gekregen.”

  Groene toevoeging

  Als ik vraag aan Jorieke wat ze nog graag in haar studentenkamer zou willen hebben, weet ze het gelijk. ‘Ik zou graag nog wat hangplantjes willen. Maar je mag volgens mij niet boren in de muren hier, dus daar moet ik nog even wat op verzinnen,” zegt Jorieke.

  .

  “Dit plantje kocht ik bij Søstrene Grene.”

  Het plantje en de pot kocht ik bij H&M Home.

  “Het plantje en de pot kocht ik bij H&M Home.”

  'Deze plant is van H&M Home. De cachepot ook. Het kastje is van kringloop. Het rode kleed kocht ik bij IKEA.

  “Deze plant is van H&M Home. De cachepot ook. Het kastje is van kringloop. Het rode kleed kocht ik bij IKEA.”

  'De stoel komt van kringloop. Het vachtje kocht ik bij IKEA. Het tafeltje is van Flying Tiger.'

  “De stoel komt van kringloop. Het vachtje kocht ik bij IKEA. Het tafeltje is van Flying Tiger.”

  'De bijzettafels zijn van Søstrene Grene. De waxinelichthouders kocht ik tijdens een rijs in Cambodja. Het doorzichtige potje hierachter kreeg ik van een leerling'.

  “De bijzettafels zijn van Søstrene Grene. De waxinelichthouders kocht ik tijdens een rijs in Cambodja. Het doorzichtige potje hierachter kreeg ik van een leerling. De poef is van Sissy-Boy.”

  'De eetkamerstoelen zijn van Kwantum. De eettafel is kringloop.'

  “De eetkamerstoelen zijn van Kwantum. De eettafel is kringloop.”

  Mijn kast is van IKEA, net zoals mijn kledingrek. De wereldbol op de plank hierboven kocht ik bij een interieur winkel in Den Haag. Genaamd Wauw.

  “Mijn kast is van IKEA, net zoals mijn kledingrek en dekbed. De wereldbol op de plank hierboven kocht ik bij mijn favoriete interieur winkel Wauw'”

  Het lichtsnoer

  “Het lichtsnoer kocht ik bij Xenos.”

  'De polaroids zijn van het merk Lalalab. Het blauwe tape is washi tape van HEMA'.

  “De polaroids zijn van het merk Lalalab. Het blauwe tape is washi tape van HEMA.”

  'Het kastje kocht ik bij kringloop. De bloemendoos is van H&M Home en de lamp is van IKEA'.

  “Het kastje kocht ik bij kringloop. De bloemendoos is van H&M Home en de lamp is van IKEA.”

  .

  “Het kastje kocht ik op de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Het blauwe vaasje en de geurstokjes zijn van HEMA, het witte vaasje is van IKEA.”

  .

  “De kaart van Parijs kocht ik op een brocante markt aan het Lange Voorhout in Den Haag. Het katoenplantje knipte ik af van een katoenboeket. De vaas kocht ik tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en is van het merk Serax.”

  Tips & tricks voor studentenkamer inspiratie

  Na dit interview kwam Jorieke erachter dat er behoorlijk veel buitenlandse invloeden in haar studentenkamer te vinden zijn. Achter elk interieur item in haar kamer zit dan ook wel een verhaal. Hier stond ze in het begin nog niet echt bij stil. Toen ik haar uiteindelijk dan ook vroeg of ze nog tips en tricks had voor studentenkamer inspiratie wist ze het gelijk. ‘”Plaats spullen in je kamer waar een verhaal of een bepaalde herinnering aan zit. Dit zorgt er voor dat je je altijd een gevoel van thuiskomen hebt in je studentenkamer,” aldus Jorieke.

  Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in je bijzondere studentenkamer, Jorieke!

  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  2 reacties op “Studentenkamer inspiratie van Jorieke uit Den Haag”

  1. Dries schreef:

   Super mooi interieur! Complimenten.

  2. Jill schreef:

   Mooi interieur heb je Jorieke! Moderne eyecatchers en vintage eyecatchers, goed gecombineerd. Heerlijk om eens niet zo’n standaard Pinterest stijl studentenkamer te zien ♡

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu