Close

Nieuw jaar, nieuw interieur! Volg mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp!

Studentenkamer inspiratie van Janice uit Arnhem - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 28-03-2023

  Studentenkamer inspiratie van Janice uit Arnhem

  Voor weer een nieuwe studentenkamer inspiratie reisde ik samen met Elise af naar de stad Arnhem. Hier gingen we binnenkijken bij studente Janice. In haar kamer pronken mooie vintage spulletjes, een authentieke schouw én er is een bijzonder item te vinden met een mooi verhaal erachter. Kom dus snel binnen!

  Toen Janice voor het eerst haar studentenkamer binnenkwam, bestond haar kamer uit veel donkere tinten. Ze besloot daarom om er een lichtere vloer in te leggen en de muren wit te maken. “Toen de huisbaas na een tijdje langskwam om te kijken zei hij ‘zo, wat is het hier ontzettend veranderd.’ Zo blijkt maar weer dat een nieuwe vloer en een fris kleurtje op de muren wonderen doen,” vertelt Janice.
  In de studentenkamer van Janice zijn nu veel Scandinavische invloeden te zien. De tinten zwart-wit zijn in haar studentenkamer dan ook flink vertegenwoordigd. Mijn oog valt als allereerst op een wit kastje. “Dit kastje kocht ik bij een markt in Amsterdam. Hij was eerst felgeel, maar wit vind ik mooier, dus ik gaf ‘m gelijk een lik verf,” zegt Janice.

  Het dressoir heb ik gekocht op de markt in Amsterdam.

  Het dressoir heb ik gekocht op de markt in Amsterdam. De stoel komt van Kwantum, de schilderijen op de schouw ook. Het zwart-witte krukje is van Blokker, het blauwe tafeltje komt van Kwantum.

  Mijn bank is van Ikea, het kleed op de grond heb ik gekocht bij Xenos, en het kleedje op de bank is van Kwantum.

  Mijn bank is van Ikea, het kleed op de grond heb ik gekocht bij Xenos, en het kleedje op de bank is van Kwantum.

  Het beeldje heb ik gekocht bij Kwantum.

  Het beeldje heb ik gekocht bij Kwantum.

  De zwarte lamp is van Leen Bakker,de plant is van Praxis, het trappetje is van Kwantum.

  De zwarte lamp is van Leen Bakker, de plant is van Praxis, het trappetje is van Kwantum.

  Zussenliefde

  Op een bakkersrekje in de hoek van Janice haar studentenkamer valt mijn oog op een bijzonder zakje met een steentje er in. “Deze kreeg ik van mijn zus. Het idee erachter is dat als ik er af en toe naar kijk ik dan het gevoel heb dat ze even bij me is. Ondanks dat we veertien jaar verschillen, hebben we een hele hechte band,” vertelt Janice.
  Als ik verder de studentenkamer van Janice in loop, zie ik een plant met verschillende rare gaten er in. “Dit is een Aloë Vera plant. Hier knip ik af en toe een stukje vanaf. Het sap gebruik ik namelijk voor mijn huid. Het werkt erg verzachtend en genezend,” vertelt Janice. Nou, heb ik toch mooi weer wat geleerd. Ik ga er gelijk een aanschaffen, Janice.

  Deze tas is van Zusss.

  Deze tas is van Zusss.

  Het zakje met het steentje er in heb ik gekregen van mijn zus.

  Het zakje met het steentje er in heb ik gekregen van mijn zus, het kaarsje hiernaast ook.

  De buddha heb ik gekregen van een collega Het bakje voor wierrook is van Xenos.

  De buddha heb ik gekregen van een collega Het bakje voor wierrook is van Xenos.

  Het bakkersrek is van Xenos, de plant van Loods 5.

  Het bakkersrek is van Xenos, de plant van Loods 5.

  De poster is van Loft.

  De poster is van Loft.

  De onderzetters zijn van HEMA, de kaars ook. Het plantje is van Intratuin.

  De onderzetters zijn van HEMA, de kaars ook. Het plantje is van Intratuin.

  De buddha heb ik gekregen van mijn zus toen ik mijn rijbewijs behaalde. De kist is van Kwantum, de plant van Loods 5.

  De buddha heb ik gekregen van mijn zus toen ik mijn rijbewijs behaalde. De kist is van Kwantum, de plant is van Loods 5.

  .

  De ananas is van Kwantum, het lampje en houten plankje hiernaast ook. De bluetooth box is van het merk Fresh ‘n Rebel.

  De lamp is van Kwantum, de paperbag ook.

  De lamp is van Kwantum, de paperbag ook.

  .

  Het kleedje is van Xenos, mijn dekbed heb ik gekocht bij Kwantum, en de kussens bestaan uit een mix van Zara Home en Kwantum.

   

  Hotspots in Arnhem

  Ik vraag Janice natuurijk ook nog of er interessante hotspots in Arnhem  zijn. “Er zitten hier voornamelijk conceptstores. Zelf kom ik altijd graag bij Loft. Hier hebben ze altijd hele leuke spullen voor in huis,” vertelt Janice.

  Tips & tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vraag ik Janice om nog wat woontips. “Wijs een kamer niet gelijk af als je hem te klein vindt. Als je de kamer namelijk goed inricht, dan hoef je helemaal niet last te hebben van een wat kleiner oppervlak. Benut de muren ook goed: zet er bijvoorbeeld kastjes tegenaan. Dan hoef je niet te veel in het midden van je studentenkamer te zetten, waardoor je ook weer ruimte bespaart,” aldus Janice.
  Bekijk hier nog meer studentenkamer inspiratie:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie
   

  Eén reactie op “Studentenkamer inspiratie van Janice uit Arnhem”

  1. Leon schreef:

   Ik vind het altijd heel knap hoe studenten hun kleine kamer inrichten. Super mooi gedaan Janice! Wat ziet het er persoonlijk en gezellig uit. Mooi ook de keuze om een plant in haar kamer te zetten, dit maakt je kamer gelijk wat meer levendig. De huizentours zijn mijn favoriet. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/majestic/

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu