Speuren naar designparels op deze veilingsite

Op Facebook liet ik al een tipje van de sluier zien van bar carts waarop ik via Catawiki heb geboden. Deze veilingsite is al populair onder verzamelaars van o.a antiek en design maar zelf kende ik het als consument nog niet. Totdat ik even ging speuren in het aanbod en niet meer kon stoppen met scrollen…

Het aanbod bleek om te smullen. Naast geweldig Scandinavisch design, industrieel moois en prachtige kunst viel mijn oog direct op drie ge-wel-dige bar carts: een beetje kitsch (want daar hou ik wel van). Eentje was hoogglans wit met barokke vormen en gouden details (ok ok, best wel fout, maar ik kon hier wel wat mee), de ander was wat minimalistischer en met messing en de laatste was een vintage wereldbol slash bart cart. Die vond ik het allerleukst voor op mijn thuiswerkplek. Ja, die moest ik hebben.

Groentje

Nu wilde ik zelf wel eens testen hoe zo’n veilingsite nou werkt en of ik het zelf vaker zou willen doen. Dus maakte ik een account aan en ging aan de slag met bieden op mijn favoriete bar cart: de wereldbol. Het ging dagen goed; ik was steeds de hoogste bieder, maar af en toe werd mijn bod direct overboden. Je kunt namelijk automatische biedingen instellen. Best handig voor als je even niet achter je computer zit en je niet wilt dat je wordt overboden. Hier kun je uiteraard gewoon een maximum aan stellen (bijvoorbeeld niet meer dan €10 hoger dan je vorige bieding). Dat schrikt de andere bieders meteen af, kan ik vertellen uit ervaring. Ik bood meteen een stuk meer. En ja hoor, wéér was ik de hoogste bieder. Yeah!

Speuren naar designparels op deze veilingsite

Bloedfanatiek

Dat ging dus een paar dagen zo door, totdat de laatste dag aanbrak. Ik, toch wel een beetje zenuwachtig, had mijn wekker al gezet om stipt 20.00 uur ‘s avonds nog even wat biedingen te doen. Uiteraard had ik een maximumbedrag in mijn hoofd; hoger wilde ik niet gaan, maar er zat nog een beetje speling is. Het hoogste bod zat nog steeds onder mijn maximum. Maar hey, daar was ineens een bieder die mij steeds overbood. Verdorie.

Toen de laatste minuut in ging en ik, inmiddels bloedfanatiek (“nu MOET ik die wereldbol hebben”) en met hartkloppingen achter mijn computer zat, bedacht ik ineens een geniale tactiek: in de laatste seconde zou ik bieden, want dan had die andere geen tijd voor een overbieding. Ha! Wishful thinking natuurlijk, want die andere bieder had natuurlijk een ‘auto bod’ ingesteld. Maar verrek, er kwam een extra minuut bij. Dus bood ik er weer overheen in de laatste seconden, totdat er wéér een extra minuut bij kwam. Ik had het niet meer. Hoe lang zou dit nog doorgaan? Ik was immers de wereldbol al in mijn hoofd aan het stylen in mijn huis…

Speuren naar designparels op deze veilingsite

Speuren naar designparels op deze veilingsite

Spannend tot de laatste seconde

Deze allerlaatste minuut (onthoud dus: er komen 2 extra minuten bij aan het eind) gingen nog meer andere mensen bieden (waar kwamen ze ineens allemaal vandaan?!) en zag ik die ge-wel-dige wereldbol, die toch zeker prachtig zou staan op mijn thuiswerkplek naast mijn authentieke gitzwarte haard vol met planten, uit mijn handen glippen. Mijn maximumbedrag was al flink overschreden. Ik moest een traantje onderdrukken.

Helaas heb ik de andere twee bar carts ook niet gewonnen: er waren gewoon teveel kapers op de kust (dat is ook niet zo gek, want ze zijn alledrie zo leuk). Op het moment van dit schrijven, heb ik weer geboden op andere veilingstukken. En verrek, ik heb een heel cool item gewonnen, een bijzonder kunstig lampje van Micheangelo Monte) welke ik in twee hoekjes in huis stylede en ik graag van jullie wil weten waar ik hem nou neer moet zetten: op de kast in mijn woonkamer of op de schouw in mijn kantoor?

Speuren naar designparels op deze veilingsite

Speuren naar designparels op deze veilingsite
Speuren naar designparels op deze veilingsite

Wil jij ook een gok wagen?

Check dan www.catawiki.nl en bied op je favoriete items. Je kunt favorietenlijstjes aanmaken, veilingen volgen, makkelijk je eigen biedingen in de gaten houden en veiling alerts krijgen voor als jouw droomitem ineens geveild blijkt te worden (zoals een wereldbol slash bar cart…).

Speuren naar designparels op deze veilingsite

Speuren naar designparels op deze veilingsite
Speuren naar designparels op deze veilingsite

 

* Van Catawiki mocht ik hun service voor één keertje testen! 

Reageer ook