Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Slapen naast de woestijn in Namibie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 31-05-2023

  28 augustus, 2018

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Mijn droomvakantie naar Namibie is jullie zeker niet ontgaan. De komende week licht ik mijn mooiste verblijven nog eens extra uit, te beginnen bij Desert Camp en Desert Quiver Camp om de hoek van de bekende Sossusvlei met de rode duinen. Mijn vakantie naar Namibie begon goed met deze twee prachtige verblijven

  Desert Camp en Desert Quiver Camp licht ik samen uit in deze post, omdat ze vlak naast elkaar liggen. Uiteraard verbleef ik in allebei de verblijven in een rare volgorde: eerst een nachtje in Desert Camp, toen een nacht Desert Quiver Camp en vervolgens weer een nachtje Desert Camp (dit omdat er anders geen plek was, we boekten deze vakantie naar Namibie een beetje last-minute).

  Vanuit Windhoek reden we er in zeven uur heen via (meestal) zandwegen, een hele mooie route waar we vaak genoeg even stopten onderweg. Toch is het aan te raden om wel de tijd in de gaten te houden zodat je wel voor het donker bij je verblijf bent. Namibie is een van de dunst bevolkte landen ter wereld en ze doen hier dus niet aan straatverlichting. Tel daar hele slechte wegen bij op en de kans dat er een wild beest de weg over steekt. Je mag blij zijn als je voor het donker bij je verblijf bent.

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie

   

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Oog in oog met een oryx

  Desert Camp was dus mijn allereerste kennismaking met de prachtige natuur van Namibie. Al bij aankomst, vlak voor zonsondergang, kon ik vanaf de veranda met open mond de zon onder zien gaan. Wat een mooi uitzicht, nét een screensaver, niet wetende dat ik de rest van deze vakantie in Namibie nog veel meer van dit soort adembenemende zonsondergangen zou zien. Iets wat nooit verveelde in ieder geval.

  Desert Camp bestaat uit 28 huisjes, allen met uitzicht op het woeste landschap van Namibie. Vanaf je huisje heb je zicht op de bergen in de verte en als je mazzel hebt, komt er een oryx voorbij lopen (hert met enorme hoorns, ik schrok me de eerste avond een hoedje. Dit was ook meteen mijn allereerste beest in het wild, heel bijzonder vond ik dat).

  Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie

   

  De zon zien zakken vanaf de berg

  Desert Quiver Camp is vernoemd naar de quiver tree ofwel Kokerboom die ik weer zag naast de huisjes in Desert Camp. Desert Quiver Camp is iets luxer dan zijn buurman en ik moest hier dan ook een nachtje slapen (ook al ging er iets mis tijdens het inchecken: er bleek drie nachten voor ons in Desert Camp te zijn geboekt. Gelukkig konden we alsnog in Desert Quiver Camp verblijven).

  Alle huisjes zijn in een halve cirkel gebouwd waar je in het midden een zwembad met barretje vindt. Vanaf de berg pal naast het zwembad kun je einde dag een geweldige zonsondergang zien. Die beklom ik, ondanks mijn hoogtevrees, dan ook enthousiast. Totdat ik boven was en me ineens bedacht dat ik ook weer omlaag moest..

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie
  Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie

  Wat te doen in de omgeving

  Uiteraard ga je hier niet heen zonder een bezoek naar de rode duinen in de Sossusvlei en Dodenvlei. Vanaf beide verblijven is het ongeveer een uurtje rijden. Hoewel de meeste wegen in Namibie zandwegen zijn, is de weg naar de Sossusvlei geasfalteerd en bijna één rechte weg vooruit. Ik grapte dan ook dat het net Route 66 leek. Alleen deze route is allesbehalve saai: de rode duinen in de verte tegenover de strakblauwe hemel is adembenemend mooi. Tijdens het rijden heb ik mezelf vaak even geknepen of ik niet gewoon naar een screensaver keek.

  Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie

  Slapen naast de woestijn in Namibie

   

  Bucketlist: Namibie vanuit de lucht

  Een tip: stop onderweg bij Dune 45 welke je ook kunt beklimmen. In de Dodenvlei kun je Big Daddy beklimmen en in de Sossusvlei Big Momma. Je hebt alleen wel een goede conditie nodig want deze duinen zijn wel wat hoger dan die je gewend bent in Nederland; zo’n 350 meter hoog. Pal naast de ingang van het park kun je ook naar de Sesriem Canyon, een kleine versie van de Grand Canyon, ook heel bijzonder om doorheen te lopen.

  Het heeft ons een rib uit ons lijf gekost, maar ik raad het echt iedereen aan: een ballonvaart over de rode duinen met Namib Sky. Dat was echt magisch, ook omdat we landden in het nationaal park, waar eigenlijk niemand mag komen behalve de luchtballon en ons na het landen een uitgebreid champagneontbijtje op ons wachtte. Surrealistisch! Extra leuk om te boeken: een groot deel van de opbrengst gaat naar Little Bugs, een basisschool voor kinderen van mensen die hier in de toerisme werken.

  Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie Slapen naast de woestijn in Namibie

  Good to know

  Als je in Desert Camp en/of Desert Quiver Camp verblijft, is het ontbijt en diner altijd in de nabij gelegen Sossusvlei Lodge, zo’n 5 km verderop. Voor het avondeten kun je er ook voor kiezen om eten naar je huisje te laten brengen zodat je zelf kunt braaien (barbecuen). Ook heel erg leuk, hoewel wij dit zelf niet hebben gedaan. Het eten in Sossusvlei Lodge was veel te lekker. Deze lodge ligt trouwens pal naast de ingang van het nationaal park dus na je ontbijt kun je zo richting de woestijn.

  Aanstaande vrijdag schrijf ik over mijn volgende bijzondere verblijf in Namibie: slapen naast een stokoude vuurtoren in Walvisbaai

  Nog meer bijzonder overnachten in Namibie?

  Oh ja, in dit artikel beantwoord ik alle vragen over mijn reis naar Namibie. Heb je zelf nog een andere vraag, dan kun je mij die hieronder stellen.

  Bekijk hieronder mijn Namibie vlogs. Niets missen van mijn video’s vol wooninspiratie abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu