Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  04-07-2022

  DIY

  17 januari, 2017

  Salontafeltje zat? Pimp ‘m met marmerfolie

  Al een tijdje gebruik ik twee ronde tafeltjes als salontafeltjes. Een kleine en een grote, waarvan ik de grote al een aantal keer met spuitverf behandelde. Ideaal, want op die manier kon ik ze naar hartenlust steeds een beetje veranderen. Toch vind ik ze een beetje saai. De oplossing? Marmerfolie!

  Via Pinterest (maar in de binnenkijker bij Whitney thuis zagen we ‘m ook al eerder). kwam ik op het idee om het grootste tafeltje met marmerfolie te bekleden. Een rol van 2 bij 0,45 meter kun je voor €6,95 bij de bouwmarkt halen. Koopje dus! Hierna ging ik aan de slag met plakken.

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie

  Ik spoot de grote tafel een paar keer over met matzwarte verf en nam het af met allesreiniger, zodat het oppervlak helemaal schoon was voordat ik begon met plakken.

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie
  Al snel kwam ik erachter dat mijn tafeltje net te groot was voor de breedte van de rol; dit tafeltje heeft namelijk een diameter van 50cm en ik moest de rol ook iets om het tafeltje heen ‘hangen’, zodat ik het aan om het hele tafeltje heen kon plakken.

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie

  Ik had een vriendinnetje dat me hielp met plakken en dat kwam zeker goed uit. Hierdoor kon ik plakken en ging zij er met een liniaal overheen om te voorkomen dat er luchtbubbels onder het papier kwamen. De bovenkant was erg snel gedaan, maar het papier om het tafeltje heen plakken was niet zo’n groot succes. Ook konden we geen kant van het papier vinden dat matchte met het stuk waar het papier ophield, dus daar zie je wel een kleine lijn. Hier heb ik iets overheen gezet, dus zo erg is het niet, maar toch.. (controlfreak die ik ben, kan er toch niet zo goed tegen).

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie

  Zoals je ziet, zitten er een soort haakjes om de hele rand heen. Ik heb wel steeds in het papier geknipt om ervoor te zorgen dat het toch strak om de rand heen ging, maar ik wilde niet te ver in het papier knippen, omdat ik bang was dat je dat nog meer zou zien. Al met al valt het niet enorm op.

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie

  Et voila, hét eindresultaat. Ik vond het onwijs tof om te doen en marmerpapier is echt perfect om meubels kleine make-overs te geven. Zo heb ik de achterkant van een BILLY boekenkastje met zwart marmer bekleed (zie foto hieronder) en de stukjes wit tussen de lades van mijn MALM-ladekast met wit marmer (zie foto hieronder). Dit klinkt misschien als heel veel marmer, maar het effect is juist heel subtiel en is niet overweldigend, maar heel classy. 

  Conclusie: ik vond het superleuk om dit projectje te doen; ik hou sowieso echt van DIY-en en deze is ook nog eens makkelijk én goedkoop. Nadeel vond ik mijn tafeltje zelf. Rond is gewoon geen makkelijke vorm om te bekleden met decoratiefolie en hij was te groot, waardoor het eindresultaat ietwat slordig is en minder chique oogt dan ik had gehoopt. Op rechte stukken doet decoratiefolie het juist enorm goed en ben ik meer dan blij met mijn kasten. Zou ik het nog een keer doen? Absoluut. Het enige wat je nodig hebt, is wat tijd en decoratiefolie. That’s it. Je plakt het folie erop, zorgt ervoor dat er geen luchtbubbels inkomen en klaar is kees. Je kunt bij de bouwmarkt verschillende soorten decoratiefolie kopen en €6,95 voor een rol is echt een koopje. Let er wel op dat het minder mooi wordt als je twee rollen naast elkaar moet plakken, daar moet je echt heel precies voor zijn en ervoor zorgen dat je precies hetzelfde patroon naast elkaar hebt.

  Succes!

  Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie Salontafeltje zat? Pimp 'm met marmerfolie

  Beeld gevonden via:

  1. The Every Girl.  Rest van het beeld; eigen beeld.

  carlijn

  Carlijn studeert rechten en is woonachtig in Leiden. Van jongs af aan houdt ze zich bezig met interieur en het is stiekem haar droom hier haar werk van te maken. Haar studentenkamer wordt om de haverklap veranderd en die kamer is dan ook haar grootste trots. Ze houdt van natuurlijke tinten en materialen, met hier en daar een touch of colour en een beetje groen. Ook houdt ze zich vaak bezig met DIY’s, want waarom zou je iets nieuws kopen als je het ook zelf kunt maken?

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu