Pronken met raambekleding in huis

Zoals jullie wel weten, ben ik volop bezig met het inrichten van mijn nieuwe stulpje in Haarlem. Raambekleding is iets wat er als eerste in moet komen, dus ben ik mij nu volop aan het oriënteren.  Dat ik voor Luxaflex® kies, is een feit. Maar ja, voor wat voor raambekleding kies ik dan?

In mijn vorige post schreef ik al dat ik kan kiezen uit Duette® Shades, Plissé Shades, Facette® Shades, Silhouette® Shades, Roman Shades, Rolgordijnen, Horizontale Jaloezieën, Houten Jaloezieën, Verticale Jaloezieën en Twist® Shades raamdecoratie. En steeds meer neig ik naar Duette® Shades of Plissé Shades want o zo mooi. Tussen deze twee soorten raambekleding zit één klein verschil; de Duette® Shades zijn iets luxer afgewerkt, hebben een honingraatvorm door de dubbele stof. Hierdoor zie je het koord niet door de stof lopen. Bij de Plissé Shades zie je wel een koord door de stof. Een klein detail maar sommigen vinden juist de koordjes niet mooi. Ik daarentegen vind het wel weer wat hebben.

Pronken met raambekleding in huis

Meer privacy

Mijn woonkamer snakt naar raambekleding omdat iedereen anders zo naar binnen kan kijken. Niet zo fijn als ik ‘s avond mét huispakje op de bank toef. Toch vind ik het niet fijn om de gordijnen dicht te doen omdat ik juist naar buiten wil blijven kijken. Raamdecoratie is dan een ideale gulden middenweg. Zeker als je kiest tussen de Duette® Shades of Plissé Shades omdat je zelf kunt bepalen hoe hoog je de raambekleding wilt hebben. Overdag kun je ze laag houden maar ‘s avonds weer wat hoger zodat niemand naar binnen kan spieken.

Energiebesparend

Wist je dat je uit de raambekleding van Luxaflex® kunt kiezen of je het verduisterend wilt (ideaal voor in de slaapkamer), licht doorlatend (dan kan men toch naar binnen kijken, maar ook weer niet) of licht verduisterend (van buiten zie je schim maar is niet alles te zien). Voor deze laatste ga ik zeker kiezen, alleen weet ik nog steeds niet wat voor plooibreedte (je hebt drie verschillende maten) of kleur ik wil.

Pronken met raambekleding in huis

Supersonisch systeem

Wat ik wel weet, is dat ik voor het PowerView™ Motorisation bedieningssysteem kies, een supersonisch systeem waarbij ik mijn raambekleding kan bedienen via een app. Ook als ik op vakantie ben! En iedereen maar denken dat ik gewoon thuis ben. Met dit bedieningssysteem kun je je licht- en privacy-behoeften instellen zodat het precies weet wat jij wilt qua hoeveelheid daglicht en/of privacy in huis.  Dit systeem kun je bedienen vanaf een app, met de Pebble™ afstandsbediening of de Scene Controller, een scherm waarop je alles kunt bedienen.

Pronken met raambekleding in huis

Voor alle ramen is trouwens deze raambekleding verkrijgbaar. Best fijn als je in een oud pand als dat van mij woont en geen standaard maten hebt. Als je kiest voor Duette® Architella® Shades kun je zelfs besparen op je energierekening omdat het de zonnewarmte in de winter binnen laat en in de zomer zoveel mogelijk weert. Deze raamdecoratie is dan extra gevoerd. Dus wie weet wat ik binnenkort kies.

Mijn vraag aan jullie: wat adviseren jullie mij? Zelf ook ervaring met deze raamdecoratie? Vertel je verhaal hieronder in een reactie. Alvast thanks!

* Dit is een inspirerende samenwerking met Luxaflex®

2 reacties

Janine -

Zelf heb ik gekozen voor de plissé, absoluut geen aanrader .
Ze lijken erg mooi, maar je krijgt ze niet schoon. Ze verkleuren door stof, doordat er kaarsjes worden gebrand en ze kunnen niet in de wasmachine .

interiorjunkie -

Hey Janine

Oh, dat is zeker een goede om op te letten bij mijn keuze. Thanks!

Grtjs,
Elisah

Reageer ook