Pop-down restaurant Muru

Iets buiten Helsinki daalde ik af tot 350 meter onder de grond in de mijnen van Tytyri voor een heerlijke cocktail.

Iets hoger – op 80 meter – streek ik neer in het pop-down restaurant van het razend populaire restaurant Muru. Het restaurant dat normaliter in Helsinki zit, zette speciaal voor World Design Capital 2012 een pop-down (i.p.v ‘pop-up’ ) restaurant op in de mijnen.

Volledig in magische sfeeren (denk aan Harry Potter) at ik een heerlijk 4-gangendiner omringd door honderden lampjes, prachtig iittala servies en overheerlijke cocktails. Ik vond het iittala servies zo mooi dat ik een paar stukken later in de flagshipstore in Helsinki kocht.

Zo’n bijzonder diner heb ik nog nooit gehad. Ik heb drie uur lang zitten genieten van het feit dat dit iets is wat nauwelijks iemand gedaan heeft. En het feit dat het restaurant slechts twee weken open was, maakte dit diner extra speciaal. Ja hoor, ook de mijnen van Tytyri hebben me in Finland betoverd…

Reageer ook