Pittoreske B&B

Lekker knus is een overnachting in Logement Swaenenvecht aan de Vecht in Oud-Zuilen waar de tijd even stil blijkt te staan.

Pareltjes die binnen een handbereik zijn, deel ik graag met jullie. Zo checkte ik onlangs in bij Logement Swaenenvecht voor een overnachting, een hele gezellige én hilarische avond uit met andere journalisten én een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend. En wat was het leuk!

Over de plek
Logement Swaenenvecht ligt op 20 minuten rijden van Amsterdam, nabij Utrecht. Het dorp is vooral bekend om het Middeleeuws kasteel Slot Zuylen. De B&B zelf zit in een 17e eeuws Rijksmonument dat uit verschillende delen en bouwstijlen bestaat. Zo komt de voorgevel voor de helft uit de Renaissance (1670), de rechterkant is juist gebouwd in de 19e eeuw. Het Renaissance-gedeelte diende vroeger als koetshuis en later als domineeswoning. Het pand is echt charmant, heel veel gangetjes, gezellige hoekjes en kamers en dat maakt de plek juist zo uniek. In de winter kun je urenlang wandelen in de omgeving en in restaurant Belle (ernaast) bijkomen met een warme beker chocolademelk, in de zomer huur je een sloep om over de Vecht te varen.

Bed & Breakfast
Logement Swaenenvecht wordt door Lilian Stringa gerund, maar eigenaar van het pand zelf is een antiekverzamelaar. Alle vertrekken in het pand zijn een eclectische mix van stijlen: van een Herman Brood schilderij en wereldse items tot aan vooroorlogse items. De groep en ik mochten zelfs een kijkje nemen in zijn eigen gebouwde planetarium (als liefhebber ervan keek ik mijn ogen uit!).  De B&B zelf bestaat uit zeven tweepersoonskamers waarvan vijf luxe suites ingericht in een typische antieke en Britse stijl. Alle kamers zijn vernoemd naar familieleden van Belle van Zuylen die van 1740 tot 1805 woonde in het naastgelegen kasteel. En op de details is zeker gelet: vooral de wasbakken en de stortbakken van het toilet waren mijn favoriet (zelfs de wc-rol was op z’n chique!). Ik verbleef in de Jeanne Louise kamer, dé kelder met living en uitzicht op de tuin (en de kippen ‘s ochtends), een woon- en slaapgedeelte. Ondanks dat ik ‘s nachts het gevoel had in een riool te liggen (de kamer liep rond af) vond ik het ook erg knus. Deze kamer is €140 per nacht, per kamer. De goedkoopste kamer is €65 (eenpersoonskamer), de duurste €230.

Mocht er ooit een ring om mijn vinger geschoven worden, dan staat deze alvast in mijn bovenaan mijn lijstje van beste trouwlocaties in eigen land. Wil je meer weten over deze leuke plek, check dan de website van Logement Swaenenvecht. Ik kom zeker eens terug, mét De Grote Liefde.

P.S. Wees niet bang voor mopshond Mientje. Ze wacht netjes totdat je klaar bent met ontbijten en dan eet ze netjes alle restjes op…

© Elisah Jacobs

Reageer ook