Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Op bezoek bij ECCO Leather - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 11-12-2023

  16 september, 2016

  Op bezoek bij ECCO Leather

  Ik nam een kijkje op de plek waar het leer voor schoenen en tassen wordt ontworpen. We kregen het leerproces van A tot Z te zien én ik mocht ook mijn eigen tas ontwerpen. Dat was natuurlijk hartstikke leuk omdat ECCO zich ook meer gaat richten op lifestyle. En eerlijk is eerlijk; in een mooi gestyled huis hoort toch een mooie leren tas?

  Ik sliep een nachtje in het NHOW hotel in Rotterdam en werd daar tijdens het diner verrast met fantastische culinaire hoogstandjes. Zo at ik schattige mini komkommertjes en een eetbare schoen van chocolade. Wat een feest!

  1

  3

  De volgende dag bezochten we de leerlooierijen en het kantoor van ECCO Leather. De mogelijkheden met leer zijn oneindig, daarom experimenteren de medewerkers van ECCO Leather er regelmatig op los. Om tot een toffe nieuwe leersoort te komen, wordt er van alles uitgeprobeerd tot ze het gewenste resultaat hebben. Zo zag ik dat ze alle testlapjes bij elkaar hebben gevoegd tot een groot ‘leren moodboard’.

  Ecco levert ook leer voor andere fabrikanten en daarvoor hebben ze een zogenaamde ‘leer bibliotheek’. Een hele wandkast gevuld met stalen leer, hoe gaaf is dat? Hierin bewaren ze leer dat ze de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en gebruikt. Wanneer er een andere fabrikant aangeeft dat ze een bepaald soort leer willen hebben, kunnen ze een voorbeeld uitzoeken dat bij hun idee past. Zo worden miscommunicaties tussen ECCO en een andere schoenfabrikant nihil.

  dsc_0923

  Na de rondleiding mochten we allemaal een eigen tas ontwerpen.  Ik koos voor een clutch van robuust stevig leer. Daarna wikkelde ik er een zachtroze streng omheen die het ontwerp en nonchalante uitstraling gaf. En ik bleek er een nieuw talent bij te hebben…

  dsc_0929

  Processed with VSCO with f2 preset

  unnamed1

  unnamed2

  dsc_0922

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu