Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Ook zo verliefd op een mobiel in huis? - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  27 december, 2018

  Ook zo verliefd op een mobiel in huis?

  Bij het horen van de term mobiel denk je al heel snel aan zo’n schattig ronddraaiend voorwerp voor boven de box of wieg. Niets is minder waar. Je ziet ze steeds vaker als accessoire in bijvoorbeeld de woonkamer. Eigenlijk is de mobiel terug van weggeweest, want midden vorige eeuw was het ook in trek als decoratie item in huis.

  Ik heb ze al in allerlei soorten en maten voorbij zien komen: van blaadjes tot cirkels, van metaal tot hout en van zwart tot goudkleurig. Maar waar hang je zo’n mobiel nou eigenlijk op? Je kunt er bijvoorbeeld saaie hoeken van je woonkamer mee opfleuren. Maar wat ook heel goed werkt, is het doorbreken van een lange kamer. Of wat dacht je van boven de eettafel?

  Ook zo verliefd op een mobiel in huis? Ook zo verliefd op een mobiel in huis?

  Ik vind ze prachtig. Kunst op zich. En het leuke is dat ze zacht bewegen op de luchtstroming, er ontstaat hierdoor niet alleen een speels effect, maar het reflecteert ook het licht. Ik ben in ieder geval al aan het sparen voor zo’n mooie mobiel. Jij ook?

  Zwaluw als mobiel

  Ook zo verliefd op een mobiel in huis?

  Deze zwaluw misstaat zeker niet in huis. Ik vond ‘m via Studio Zo Mooi.

  Geometrische mobiel

  Ook zo verliefd op een mobiel in huis?

  Deze van House Doctor is zo leuk omdat hij gemaakt is van karton en papier én met geometrisch vormen komt. Deze spotte ik bij wehkamp.nl.

  Dromerige mobiel

  Ook zo verliefd op een mobiel in huis?

  Ook deze is van House Doctor en doet me een beetje denken aan de maan. Heel mooi voor in de slaapkamer in combinatie met een diepblauwe muur.

  Beeldcredits:

  2. The Shop Floor Project. 3. TakaTomo.

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Frederike en herschreven door mij. 

  frederike

  Frederike woont samen met man Freek en zoontje Just in hun pas verbouwde jaren 30 woning in Amersfoort. Ze heeft een zwak voor vintage Scandinavisch design in een minimalistisch interieur met veel witte accenten. En dan vooral in combinatie met natuurlijke materialen: glas, hout en metaal. Dagelijks struint ze internet af op zoek naar bijvoorbeeld dat ene mooie vintage design ladekastje of dat antieke schoolbankje dat een opknapbeurt nodig heeft. Inspiratie vindt ze in woonbladen, op internet en blogs, maar stiekem gluurt ze ook gewoon graag binnen bij anderen (lang leve Funda!).

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu