Niet alleen planten zuiveren de lucht thuis. Dit coole ding ook!

Heb jij er, net zoals ik, ook zo last van de laatste tijd: hooikoorts? Of heb jij thuis huisdieren en loop je dagelijks niezend met jeukende ogen en een zere keel in huis rond? Tijd om hier wat aan te doen, toch? En zo stuitte ik op de Dyson Pure Hot + Cool Link luchtreiniger. Geniaal ding!

Hip ding

In menig designwinkel zag ik deze luchtreiniger staan: zo’n hip ding waar je in eerste instantie geen flauw idee bij hebt wat het nu precies doet. Is het een lamp? Een ventilator misschien? Of juist een straalkacheltje? Ik had het bijna goed, want naast koude en warme lucht zuivert de Dyson Pure Hot + Cool Link luchtreiniger (de naam doet waarschijnlijk al een belletje rinkelen) ook de lucht in je huis. En dat blijkt geen overbodige luxe want de lucht binnenshuis is meer dan vijf keer vervuild dan buiten. In huisstof zit namelijk van alles: van menselijke huidcellen, uitwerpselen van huisstofmijten, pollen, schimmels, vezels en bacteriën tot plantendeeltjes, insecten en chemische stoffen. Allemaal te klein om met het blote oog waar te nemen, maar stiekem nestelt dit wel allemaal in onze luchtwegen en ogen. En ik kan het weten…

Niet alleen planten zuiveren de lucht thuis. Dit coole ding ook!

Hooikoorts alert

Vriendlief heeft al jaren hooikoorts en bij mij wordt het elk jaar erger. Tel daar nog een ontzettend harende kat en een flinke verbouwing bij op en je begrijpt dat de lucht in mijn huis wel eens beter is geweest. En dat terwijl ik dagelijks mijn huis lucht. Maar ja, in hooikoorts tijd waaien al die pollen gewoon naar binnen. Daarnaast staat er wekelijks – no matter what – een nieuwe bos bloemen in huis (eigenlijk een no go voor hooikoorts patiënten maar ik kan gewoon niet zonder). Gevolg: in dit huis wordt dagelijks heel wat geniest en gehoest. Zelfs zoveel dat ik er gewoon aan gewend ben geraakt. Maar ja, dat is natuurlijk niet goed.

§Niet alleen planten zuiveren de lucht thuis. Dit coole ding ook!

De test

Ik was dan ook in mijn nopjes toen ik de Dyson Pure Hot + Cool Link luchtreiniger mocht testen. Ik koos ervoor om het in de slaapkamer te zetten, aangezien vriendlief hier altijd het meest last heeft van zijn keel en ogen (dat komt misschien ook dat ik regelmatig bloemen in de slaapkamer plaats, want dat staat altijd zo mooi…). De luchtreiniger zuigt lucht via de onderkant naar binnen, waarna een zogenaamde HEPA-filter ultrafijne deeltje tot 0,1 micrometer uit de lucht verwijdert, zoals pollen, bacteriën en huidschilfers. Een verademing. Letterlijk. En o zo 2017: hij werkt op wifi zodat je via de Dyson app kunt bijhouden hoe het gesteld is met de lucht in je huis. Er zit ook gewoon een afstandsbediening bij die magnetisch is en die je dus gemakkelijk op de Pure Hot + Cool Link luchtreiniger kunt klikken.

Niet alleen planten zuiveren de lucht thuis. Dit coole ding ook!

Werkt hij echt?!

Ik gebruik hem nu een week en ik merk al een beetje verschil. Ik wilde hem eerst stiekem op De Verloofde testen maar daarvoor is deze luchtreiniger te opvallend qua postuur. Qua look is hij zeker aanwezig dus je moet zoiets in huis hebben willen staan. Maar als je eenmaal beseft wat voor positiefs het ding met je doet, neem je zijn robuuste uiterlijk meteen voor lief. Hij blijft dus gewoon staan in de slaapkamer want tot nu toe doet hij zijn werk goed. De komende tijd ga ik ‘m verder testen en laat ik je in een volgend artikel weten hoe het mij bevallen is.

Zelf ook ervaring met deze luchtreiniger? Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen. Wist je dat je de Dyson Pure Hot + Cool Link luchtreiniger 30 dagen kunt testen: ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug.

* Dit is een inspirerende samenwerking met Dyson

Reageer ook