Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 06-12-2023

  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers

  Met drie schouwen in huis kan ik mijn lol op met stylen. Twee schouwen (thuiswerkplek en slaapkamer) stammen uit 1889, de derde pimpten we vorig jaar maken in de stijl van ons huis. Deze was eigenlijk nog niet helemaal gezellig, dus ging ik mijn schouw stylen met twee sfeervolle eyecatchers van Riviera Maison…

  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers
  Voor…
  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers
  …na!

  Eyecatcher #1: een stunning lampenvoet

  De laatste maanden zijn er heel wat nieuwe lampen in huis gekomen. Omdat we door de lockdown aan huis gekluisterd zijn, maken we het thuis maar extra gezellig. Na al dat geklus in 2020 gaan we dit jaar gewoon weer verder. De schouw in de zithoek vond ik altijd nog een donker hoekje. Zonde, want de hoogte ervan inclusief de prachtige sierlijsten mogen best eens wat meer worden uitgelicht. De schouw stylen met een mooie lamp bijvoorbeeld.

  Was ik even blij dat ik de chique Nevada lampenvoet vond bij Riviera Maison. De messing accenten geven het een chique look en de diepbruine tint gaat goed samen met de rest van het interieur. Als kers op de taart zette ik er een lampenkap op die ik vorig jaar in een kringloopwinkel op de kop tikte. En zo gaat oud heel goed samen met nieuw. Nu er eindelijk een lamp staat op de schouw oogt de muur in de avond ook meteen een stuk hoger door het licht. Ik vind vooral de weerkaatsing van de lamp op de muur heel erg gaaf.

  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers
  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers

  Eyecatcher #2 een dromerige windlicht

  De kaarsen zijn niet aan te slepen tijdens de donkere maanden. Dagelijks branden er minstens zeven in de woonkamer. Het was dan ook meer dan logisch dat de schouw ook kaarslicht kreeg. Maar waarin? Na enig gespeur in de webshop vond ik het Hudson Hurricane windlicht gemaakt van bruin rookglas. Zo mooi. Samen met een zwarte stompkaars staat hij sinds kort te pronken op de schouw én matcht hij ook nog eens goed met de vaas die er al stond. En als de tuin make-over eenmaal rond is, sluit ik niet uit dat deze knapperd in de zomermaanden naar de tuin verplaatst…

  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers
  Mijn schouw stylen met sfeervolle eyecatchers

  Missie sfeervolle schouw stylen geslaagd!

  Met de komst van deze tafellamp en windlicht met kaars is het donkere hoekje bij de schouw een stuk sfeervoller geworden. Helemaal omdat ik het afstylede met enkele kristallen en een vaas die al jarenlang onder een laag stof in de kast stond. Het enige wat het geheel nog helemaal af zou maken, is een smalle, lange spiegel. Helaas nog niet gevonden, maar wordt vervolgd. Wil je nog meer eyecatchers zien voor in je huis? Check dan de website van Riviera Maison.

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Riviera Maison. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu