Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-09-2023

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Naast Jaimy en Sandra won ook Marit een sfeer make-over van Rituals. Dus reisde ik af naar Zoetermeer voor de nieuwste binnenkijker en gaf ik verschillende plekjes in haar huis een sfeer make-over. Maar verrek, het rook al ontzettend lekker in het huis van haar en haar vriend.

  Net zoals haar voorgangers is ook Marit fan van Rituals. Bij binnenkomst moest ik meteen aan mijn eigen huis denken; ze had namelijk net met The Ritual of Dao interieurparfum gesprayd. Heerlijk! Gelukkig zat deze niet in het pretpakket, maar wel andere fijne producten waarmee ik haar huis een sfeer make-over gaf. Voor die van haar ging ik in de weer met de werkkamer, slaapkamer, woonkamer en badkamer.

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Marits werkkamer met op de voorgrond katlief Manis.

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  In de opbergkast zette ik de geurkaars uit The Ritual of Anahata limited edition collectie en vond ik er zo’n bijzondere waxinelichthouder met een steen er goed bij passen.

  Voor op haar werkplek ging ik in de weer met Wild Fig geurstokjes uit The Private Collection, een van mijn favorieten. Omdat deze ruimte vrij licht is, en ik zelf nog wat zwarte accenten miste, nam ik deze. En de geur? Tja, ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat dit een van mijn favoriete geuren is. Gelukkig kon ook Marit de geurstokjes waarderen. In de opbergkast zette ik uit de limited edition The Ritual of Anahata collectie een gouden geurkaars. Deze gebruikte ik ook bij Jaimy, maar ik vond deze ook perfect passen in Marit’s interieur, zo’n feestelijke kaars mag ook gewoon in de januarimaand, vind ik. En daarnaast was er wat te vieren: na deze shoot ging Marit pakken voor drie weken Indonesië. En hij ruikt zo lekker!

  Natuurlijk is het leuk om eens te switchen van geur in elke ruimte. Zo staat de Goji Berry geurkaars uit The Private Collection natuurlijk ook erg mooi voor op de houten salontafel in de zithoek, omdat goud nu eenmaal goed matcht met hout. Nu alleen maar hopen dat katlief Manis niet meer met haar staart in de kaars gaat hangen. Na de shoot vloog haar staart namelijk in de fik… (uiteraard maakt katlief het goed, sterker nog: die blijft voorlopig nog naar Rituals ruiken!).

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Op de andere kast stalde ik de Wild Fig geurstokjes uit de Private Collection. Daarnaast gaf ik Marit dit leuke letterbord én de draadmanden voor extra prullen.

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Naast haar bureau zette ik dit leren tijdschriftenrek

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Op deze wand rechts van het bureau bevestigde ik nog een kaartenrek; zo kan Marit haar eigen collectie erin stallen.

  Voor elke sfeer make-over had ik een klein budget om van één ruimte nog iets gezelligs te maken. Voor in het huis van Marit kreeg haar werkplek een kleine make-over. Zo kocht ik een leren tijdschriftenrek voor naast haar bureau (had ik even geluk: dat was het enige waar ze nog naarstig naar op zoek was voor in huis), bevestigde ik een kaartenrek aan de muur waar ze haar eigen ontwerpen in kan stallen (Marit ontwerpt namelijk hele mooie kaarten en posters), stalde ik een bijzondere waxinelichthouder in het opbergrek én kreeg ze een letterbord, omdat ik hier zelf helemaal weg van ben. Tot slot zette ik zwarte draadmanden met messing handvaten in de kast en maakte ik de sfeer make-over af met een bed & body mist op het nachtkastje en een handzeep en lotion voor in de badkamer uit The Ritual of Sakura collectie. Het leuke van deze bed & body mist is dat je het vlak voor het slapen gaat (of juist bij het wakker worden) op je bed kunt sprayen. En zijn roze uiterlijk vond ik weer mooi afsteken bij dat groene en de messing accessoires.

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Hou je van geur in huis en zo ja, met welke geuren ga jij altijd in de weer? 
  “Jazeker, we hadden ook al enkele producten van Rituals in huis. Een interieurparfum, zo’n klosje aan de deur op het toilet en geurstokjes, allemaal uit The Ritual of Dao collectie met de geur van witte lotus. Dit was dus een van mijn favorieten, hoewel ik de geuren die ik nu heb, ook heel erg lekker vind. Vooral de Goji Berry geurstokjes vind ik heerlijk voor in de woonkamer. Die doet mij naar het voorjaar verlangen. Ik vind het sowieso leuk om elk seizoen te wisselen van geur.”

  Je werkplek kreeg o.a een sfeer make-over: wat vind je van de geurstokjes en de geurkaars? 
  “Ik vind dat geur heel veel doet in een ruimte. Een aangename plek, zorgt ook voor goede inspiratie. De werkplek kreeg door de geurstokjes echt een upgrade. De kaars heb ik einde van de dag toch naar beneden gedaan. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds een lekkere geurkaars aan te steken en tot rust te komen op de bank. Datzelfde geldt ook voor de slaapkamer. Ik ben dol op net gewassen beddengoed, zo’n heerlijke bed & body mist naast ons bed zorgt meteen voor lekker ruikende lakens en een frisse kamer. De handlotion is heerlijk met deze koude dagen, je handen krijgen het dan extra zwaar, dus wat goede verzorging is dan zeker niet overbodig. En die zeep staat natuurlijk hartstikke gezellig in je badkamer, hoewel ik ‘m denk ik op het toilet ga stallen.”
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Heb je ook bepaalde geuren voor bepaalde ruimtes?
  “Voor jij kwam, hadden we alles van The Ritual of Dao collectie, maar nu gebruiken wij deze voor in de hal en het toilet. De Goji Berry geurstokjes staat in de huiskamer en de Wild Fig geurstokjes in mijn werkplek. Zo heeft iedere ruimte zijn eigen geur en sfeer. En ondanks dat we nu veel verschillende geuren in huis hebben, loopt het wel lekker in elkaar over.”
  Ben je tevreden met je ‘gepimpte’ werkplek?
  “Ik ben heel blij met de spulletjes en de geuren! Je hebt echt dingen uitgezocht die bij ons passen. Je bent erg bij de stijl van het interieur gebleven en het voelt als een fijn geheel. En de lekkere geuren die er nu constant hangen, zorgen echt voor een fijne sfeer en aangename omgeving.  Een erg aangename plek om mij even terug te trekken wanneer er focus nodig is.”
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Hoe kun je je interieurstijl het beste omschrijven?
  “Een mix van wereldse invloeden, industrieel en een beetje botanisch. Ik houd van veel groen in huis, in elke kamer staat wel een plant. Mijn vriend mag zich er ook best mee bemoeien, dus onze basis is industrieel, en dit ‘verzacht’ ik met verschillende stoffen, materialen en accessoires, die we bijvoorbeeld meenemen van onze reizen. Na deze shoot gaan we inpakken voor Bali, dus wie weet wat we weer mee naar huis nemen.”
  Had je vooraf een plan hoe je jullie huis ging inrichten? 
  “Heel eerlijk is ons huis echt in een jaar zo gegroeid. Eén vaste stijl hoeft van ons niet.  We vonden allebei de bank, de eetkamerstoelen en tafel mooi. Deze kochten we dan ook meteen, de rest is daar een beetje omheen gegroeid. Maar ook nieuwe inspiratie opdoen op Pinterest vind ik absoluut geen vervelende bezigheid, haha.”

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Waar zit je het liefst in huis? 
  “Voor focus en rust ga ik naar de werkkamer, maar de meeste tijd breng ik werkend door aan de eettafel. Ondanks dat wij een klein huis hebben, vond ik een grote eettafel erg belangrijk, belangrijker dan een grote bank. Samen aan de eettafel thuiswerken met mijn vriend of de hele familie die ‘s avonds aanschuift, zijn momenten die ik heel gezellig vind.”
  Wat is je meest dierbare item?
  “Ons televisiemeubel. We waren klaar met het grote kluswerk en het hele huis moest worden ingericht. Dit was het eerste meubel wat we zelf hebben geprobeerd te maken van het restmateriaal wat we over hadden. Hij is namelijk gemaakt van pallets. En we zijn zo blij met hoe het heeft uitgepakt dat we daarna nog veel zelf hebben gemaakt of aangepast. Lekker budgetproof, toch?”
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Jullie hebben flink verbouwd. En dat twee jaar lang. Hoe hou je het vol?
  “We boften dat we destijds, wat werk betreft, erg vrij waren met uren inplannen. Hierdoor konden we vaak overdag klussen en in plaats van in de avonduren. Ook bestond ons klusritme vaak uit drie maanden knallen en dan een maand helemaal niks. Dat was vaak ook om het financiële plaatje weer even te bekijken en lichamelijk bij te komen, want al dat zware werk was zeker een aanslag op ons lijf.”
  Heb je nog verbouwingstips voor iedereen die binnenkort gaat verbouwen?
  “Voor ons werkte het fijn om juist geen planning te hebben. Aangezien we alles zelf deden, waren we ook van niemand afhankelijk. En financieel stond een klushuis nou ook weer niet op de planning, dus veel verwachtingen hadden we niet. Dit zorgde juist voor veel rust bij ons. We bekeken alles met de dag en er zijn ook zeker vaak aanpassingen gedaan. Maar daar pasten we ons dan ook snel op aan, omdat niks vaststond. Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen fijn kan werken, maar een goede les hieruit is wel: door weinig verwachtingen te hebben, raak je ook minder teleurgesteld.”
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Is er nog iets wat je wilt veranderen aan je huis? 

  “Wat inrichting wat betreft nog niks, maar wat ruimte betreft zijn we aan het nadenken of we nog meer willen gaan investeren in een aanbouw en een dakopbouw.”

  Wat vind je vriend van de inrichting? Heeft hij zelf ook nog iets te zeggen?
  “Gelukkig is hij de moeilijkste niet. De basis zochten we echt samen uit. Hij vond bijvoorbeeld onze eetkamerstoelen en bank heel mooi, daar ging ik in mee, want ik vind ze ook prima al basis, dus die staan er nu. Daaromheen ben ik heel vrij om het aan te kleden. En ik weet ook wel wat hij mooi vindt en echt niet. Dus nee, eigenlijk hebben we daar nog nooit onenigheid over gehad.”

  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis
  Hoe zorg je dat je huis persoonlijkheid uitstraalt?
  “Door zelf dingen te maken, zoals ons televisiemeubel bijvoorbeeld. Die ga je in geen ander huis tegenkomen. Ook vind ik het leuk om met eigen foto’s en tekeningen te werken in ons interieur. En dan niet in een klein lijstje, maar groot afgedrukt in posterformaat.”
  Wat is het grootste compliment wat iemand over jullie huis gaf. 
  “Er is niet specifiek één compliment, maar alleen al het feit dat ons huis en inrichting ervoor heeft gezorgd dat ik van mijn hobby mijn beroep kan maken omdat ik er veel over plaats op Instagram en er al mensen zijn die me benaderen voor interieuradvies. En dat het mensen enthousiasmeert, geeft al een onwijs goed gevoel. Misschien een nieuw (klus)huis?”
  Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

  Thanks Marit voor het warme onthaal!

  Meer weten over deze heerlijk geurende producten check dan de website van Rituals. De sfeer make-overs bij Sandra en Jaimy bekijk je hieronder. Oh, en vergeet zeker niet de mooie (houten) kaarten en posters te bekijken die Marit ontwerpt.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit is een inspirerende samenwerking met de website van Rituals. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor desupport! 


  5 reacties op “Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis”

  1. Sel schreef:

   Mooi hoor. Waar zijn de zwarte draden manden met messing van ?

  2. Plaisier schreef:

   Ik moet zeggen dat ik de zelfgemaakte tv meubel heel gaaf vind. Ook leuk dat je verschillende interieur stijlen met elkaar gemixt hebt en er nogsteeds voor hebt kunnen zorgen dat je woning rust uit straalt.

  3. Lau schreef:

   Heel gaaf! Waar is de ‘kapstok’ en het houten bakje van (op de foto met de donkerblauwe muur)?

  4. Iris schreef:

   Wauw! Wat een gave donker blauwe muur. Mag ik vragen welke kleur dit is? Zou dit erg graag in de gang willen!

  5. Gisella schreef:

   Wow mooi. Kun je me vertellen waar je het houten halbankje van hebt?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu