Mijn kat betrappen op deze camera

Je huis altijd en overal in de gaten houden? Als je bijvoorbeeld op je werk zit of op vakantie bent. Ik mocht de afgelopen weken de Circle 2 beveiligingscamera van Logitech testen. Superleuk ding! Maar dit cameraatje doet meer. Bijvoorbeeld je stoute huisdier snappen op camera. Dat lukte mij…

De Circle 2 beveiligingscamera van Logitech wilde ik wel eens testen. Altijd goed om te weten wat er in je huis gebeurt als je er niet bent. Als de kat ineens in de gordijnen hangt, je bank als krabpaal gebruikt of er ineens een ongewenst persoon in je hal staat. Je moet er toch niet aan denken?

Hoe het werkt?

De Circle 2 camera werkt ontzettend makkelijk. Nadat je de camera uit de doos haalt, laad je ‘m eerst op (goed om te weten: met een volledig opgeladen batterij gaat deze 2 tot 3 maanden mee). Vervolgens download je de Circle 2 app, maakt een account aan en logt in. Als de camera volledig opgeladen is, zet je ‘m naar keuze ergens in je huis. Dat kan, zoals ik deed, in je boekenkast, maar met de bijgeleverde accessoires kun je ‘m bijvoorbeeld ook ophangen en zelfs tegen het raam bevestiging om je voordeur in de gaten te houden (handig als iemand aanbelt en je helemaal op zolder bent). Via de app kun je direct zien wat de camera vast legt. Geen lastige gebruiksaanwijzing, dus. Hij werkt meteen. Interessant feitje: er zit een microfoon in, dus als er ineens iemand in je huis staat (of je kat hangt in de gordijnen) dan kun je op afstand met degene praten (of laten schrikken). Uhm… BOE! En weg is ‘ie…

Je huis in de gaten houden kan met deze camera

Waarvan dit cameraatje allemaal voorzien is?

De Circle 2 heeft unlimited 1080p HD streaming, nachtzicht, een 180 graden groothoeklens en een functie om te praten en te luisteren. Daarnaast worden alle beelden 24 uur bewaard via een versleutelde data-opslag in de cloud, die je heel gemakkelijk naar jezelf mailt. Daarnaast kun je abonnementen nemen: de Circle Safe Basic biedt 14 dagen aan veilige opslag, de Circle Safe Premium biedt 31 dagen aan veilige opslag en extra functies. Ook leuk: aan het einde van de dag kun je een dagoverzicht opvragen waarna je alle hoogtepunten van de dag ziet in 30 seconden. Superleuk om te zien.

Je huis in de gaten houden kan met deze camera
Je huis in de gaten houden kan met deze camera

De afgelopen weken heb ik de Circle 2 camera zowel in de woonkamer als op mijn thuiswerkplek gezet omdat hier het meest gebeurt. Nou ja, katlief blijkt de hele dag te slapen en pas rond 03.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts altijd even in de vensterbank te koekeloeren. En net toen ik dacht dat katlief een heilig boontje is, bleek ze toch nog iets stouts te hebben gedaan. Ik maakte een video over mijn ervaringen. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en zelf ook ervaring hebben met de Circle 2 camera van Logitech.

De Circle 2 camera is te koop voor €199 (Circle 2 met bedrading) en €229 (Circle 2 draadloos). Daarnaast kun je er nog accessoires bijkopen variërend van €29 tot €59. Meer weten check dan www.logitech.com.

Je huis in de gaten houden kan met deze camera

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

 

 

Reageer ook