Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 09-12-2023

  Mijn droomhal dankzij Farrow & Ball’s Colour Consultancy

  Maanden geleden kwam Yvon langs van Farrow & Ball’s Colour Consultancy. Ik wist namelijk niet wat ik met onze hal aan moest. Wit laten vond ik maar saai. Maar ja: de hal bleek een hele uitdaging want de trapbekleding werd roze én er kwam een heftige muurprint. Wat te doen met verf? Yvon wist raad!

  Na heel wat kleurenstaaltjes te zijn afgegaan en een middagje brainen met Yvon waren we het erover eens (en zo ook De Verloofde die mee kon kijken via Facetime). De hal moest donker worden, als een soort van boutique hotel, maar wel naar boven toe matchen met de eerste verdieping. Yvon adviseerde mij dan ook om het houtwerk in een mooie donkere grijstint (Down Pipe) te verven maar de muren lichter te maken met vergrijsd roze (Peignoir), zowel in de hal als onze entree. Best een heftige combinatie, maar ik was na de eerste seconde al verliefd. De Verloofde moest dan maar even worden gebeld (en ik bereidde Yvon al voor op het allerergste). Wat bleek: hij vond het geweldig. Ik ben blij dat we voor deze tinten zijn gegaan omdat ze perfect matchen met onze muurprint (daar snel meer over) en de roze trapbekleding. Echt een match made in heaven. 

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Extraatje

  De hal was klaar, maar toen ontdekte Yvon ook nog de boekenplankjes in de woonkamer. Hoe gaaf zou het zijn om deze zwart te verven. Dat zou immers voor een gaaf effect zorgen en eerlijk was eerlijk: die witte tint was toch wel een beetje fout.

  Na de Colour Consultancy mailde Yvon mij nog even al onze keuzes netjes per mail, wat voor soort verf ik het beste kon gebruiken, welke finish en/of primer ik nodig had, hoeveel liter verf ik totaal moest gebruiken en om hoeveel vierkante meter het ging. En dat is zeker fijn, want ik kan niet rekenen (!). Een paar dagen later werden de potten met verf bezorgd en kon ik samen met De Verloofde en papslief aan de slag (dat kun je zien in vlog #22).

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Onze selectie

  Voor mijn hal gebruikte ik op de muren Peignoir Estate Emulsion (2,5 liter), voor het houtwerk (zoals de meterkast) Peignoir Estate Eggshell (0,75 liter), voor alle deuren en kozijnen Down Pipe Floor Paint (van 2,5 liter dat bleek een mooiere finish dan de Estate Emulsion, wat meer glans geeft en wij voor de deuren iets matter wilden). De boekenplankjes en de haakjes in de hal verfde ik in Off Black Estate Eggshell (0,75 liter). De radiator namen we ook meteen even mee.

  Ik vond de Colour Consultancy van Farrow & Ball hartstikke leuk en interessant. Je krijgt zo een heel ander beeld van de kleuren in je huis, je krijgt goed advies, het is leerzaam en je huis ziet er achteraf prachtig uit. Ik vond de keuze om de hal donker te maken een goede zet, omdat de woonkamer weer heel rustig en licht is qua kleur. Een mooi contrast, zeker ook met de visgraatvloer. En man man, wat een binnenkomer hebben we nu.

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Work in progess

  Let wel: ik ben mijn huis nog volop aan het inrichten, dus het lijkt nu allemaal nog een beetje kaal. Dat wordt allemaal anders binnen een jaar (en kunnen jullie uiteraard blijven volgen via mijn blog, Instagram en YouTube kanaal), Ik ben heel benieuwd wat jullie van de kleuren in mijn hal vinden… Oh, en als je je af vraagt waar die geweldige tint in de woonkamer vandaan komt: dat is Cornforth White, ook van Farrow & Ball. Daar ga ik snel meer over vertellen als mijn woonkamer eenmaal af is…

  Heeft jouw huis ook kleur nodig?

  De Colour Consultancy van Farrow & Ball (wat ook voor behang geldt) kost €200 (ex BTW) waarbij je advies krijgt voor maximaal 4 ruimtes in huis. Wellicht een investering, maar je hebt er zeker baat bij voor als je ooit weer bezig wilt met andere ruimtes in huis of na een aantal jaren toch weer een ander kleurtje neemt.

  Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy Ik heb een droomhal dankzij Farrow & Ball's Colour Consultancy

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  5 reacties op “Mijn droomhal dankzij Farrow & Ball’s Colour Consultancy”

  1. Miranda schreef:

   Prachtige gang! Je leest vaak dat donkere kleuren ruimtes altijd kleiner maken, maar dit betekend natuurlijk niet dat ze daar niet mooier op worden! Laatst heb ik mijn wanden ook geschilderd en daarbij deze (www.denederlandsebouwgids.nl/blog/kleuren-in-het-interieur/) kleurtips gehouden om de sfeer die ik wenste helemaal waar te maken.

  2. Desiree schreef:

   In je tekst staat ‘en de radiator namen we ook even mee’, weet je nog welke kleur jullie hem geverfd hebben? Het lijkt niet gewoon puur zwart te zijn toch? Ben benieuwd!!

  3. YVONNE schreef:

   De link naar de Nederlandse bouwgids IS INMIDDELS AFKOMSTIG VAN EEN ONBETROUWBARE grond (PHISHING).

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu