Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kerst vieren wordt extra feestelijk met Iittala op tafel - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 10-12-2023

  30 november, 2016

  Kerst vieren wordt extra feestelijk met Iittala op tafel

  Wellicht zit jij nog met je hoofd volop bij Sinterklaas maar bij mij zijn het de kerstkriebels waar ik al weken ‘last’ van heb. Ik kan niet wachten om mijn enorme kerstboom mét kitscherige kerstfiguurtjes weer tevoorschijn te halen en de kersttafel volop te versieren. Een fijn merk voor kerst? Iittala!

  Vier jaar geleden reisde ik af naar Helsinki waar Iittala vier dagen lang volop aanwezig was op mijn perstripje (de Finse hoofdstad was in 2012 namelijk World Design Capital). Dit fijne merk is namelijk zo Fins al wat; het is vernoemd naar het gelijknamige dorpje, iets ten noorden van Helsinki. Iittala heeft sindsdien een speciaal plekje in mijn interieurhart gekregen. Tijdens deze trip dineerde ik namelijk op 80 meter diepte in de mijnen van Tytyri die voor de gelegenheid was omgetoverd tot pop-up restaurant compleet met lichtslingers, robuuste houten tafels en een muziekband (Harry Potter sfeer ten top!). De rendier stoofpot werd geserveerd in de Sarpaneva braadpan, ik at deze avond van Iittala servies en dronk mijn koffie uit robuuste Iittala mokken. Om dit moment nooit meer te vergeten, kocht ik op deze trip dezelfde mokken van Iittala. Sindsdien spaar ik het servies.
  Kerst vieren wordt extra feestelijk met iittala op tafel

  Voorbereidingen voor het kerstdiner

  Nu de feestmaand voor de deur staat, ben ik natuurlijk ook weer volop bezig met het kerstdiner én de nodige cadeautjes voor mijn familie. Omdat ik hou van spullen met een verhaal staat Iittala bij mij al jaren bovenaan op mijn verlanglijstje. Naast een serie Sarjaton mokken, kommetjes en borden, een handjevol Kartio glazen (ik heb helaas een paar laten vallen in het verleden…!) en Kastehelmi onderborden staat er natuurlijk nog meer van dit servies op mijn wensenlijstje. Vooral de Kastehelmi lijn breid ik het liefst uit. Het leukste van alle collecties van Iittala is namelijk dat je kunt mix en matchen. Alles van dezelfde lijn is maar saai dus ik combineer er graag op los.
  iittala
  Kerst vieren wordt extra feestelijk met iittala op tafel Kerst vieren wordt extra feestelijk met iittala op tafel

  Dauwdruppels als inspiratie

  De Kastehelmi collectie stamt uit 1964 en werd ontworpen door Oiva Toikka (bekend van de prachtige gekleurde glazen vogels. Ook daar pronkt er eentje van bij mij thuis; ik kreeg ‘m onlangs cadeau van mijn moeder die hem weer van haar moeder kreeg, een familiestuk, dus). De naam ‘Kastehelmi’ is Fins voor ‘dauwdruppels’ en als je goed kijkt, zie het er ook echt zo uit. De collectie moet dauwdruppels die als een parelsnoer glinsteren in de morgenzon voorstellen. Kijk, altijd een leuk verhaal om aan je (kerst)visite te vertellen, toch? De sfeerlichtjes vind ik het leukst, maar je hebt er bijvoorbeeld ook borden, (wijn)glazen, ijscoupes en potjes van. Deze collectie is gemaakt van gekleurd glas, vervaagt dus niet en krijgt door het waxinelichtje (of de morgenzon) een intens kleur- en lichtspel want je kunt kiezen tussen kleuren als zachtroze, mintgroen, azuurblauw, rood en geel. Ideaal dus voor Kerstmis. Ik zie mijn kersttafel al volstaan met de Kastehelmi sfeerlichtjes, maar cadeau geven, is net zo leuk.
  Kerst vieren wordt extra feestelijk met iittala op tafel
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Iittala

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu