Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Inspiratie opdoen voor een chic washok - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  Inspiratie opdoen voor een chic washok

  Net als de wc ben je er vaker dan je denkt: helemaal als je eenmaal kinderen hebt. Ik heb het natuurlijk over het washok. Minstens drie keer per week draai ik wasjes, dus je snapt dat mijn washok eruit ziet om door een ringetje te halen. Dat kon ik helaas niet zeggen van die van mijn zus. Tijd dus voor een washok make-over! Te beginnen met inspiratie opdoen… 

  Een washok is vaak een van de kleinste ruimtes in huis (op die uitzonderingen na die een hele kamer hebben), maar dat wil niet zeggen dat je er niet iets moois van kunt maken. Voordat ik begin met het ontwerpen van een ruimte bedenk ik een thema. Voor het washok van mijn zus neem ik de lente als inspiratie: een nieuw seizoen, waar alles in bloei staat en hét seizoen waarin de wereld hopelijk weer een beetje normaler wordt. 

  Inspiratie opdoen voor een chic washok
  Inspiratie opdoen voor een chic washok
  Inspiratie opdoen voor een chic washok

  De ideale basis: behang

  Als basis voor de washok make-over wil ik werken met fleurig behang. Voor mij een echte must voor een washok. Waarom? Met behang maak je er direct wat moois van (en dan hoeft er nog niet eens een stylish verantwoorde wasmachine te staan, daar zo meer over…). In het bloemige behang hierboven zit een mooie, zachtroze tint, die ik verder terug wil laten komen. Zo creëer je eenheid door in hetzelfde kleurenpalet te blijven. Je kunt de zachtroze tint bijvoorbeeld niet alleen terug laten komen op de overige muren, maar bijvoorbeeld ook in je accessoires zoals een vloerkleed. 

  Inspiratie opdoen voor een chic washok
  Inspiratie opdoen voor een chic washok
  Inspiratie opdoen voor een chic washok

  Functionele items in een stunning jasje

  Extra tip: speur naar stylish verantwoorde wasmiddelen, wasverzachters en als het kan: ook je wasmachine. Dat staat zo leuk in een chic washok. Ik kan er een echte sport van maken om de meest functionele items toch in een mooi jasje te kopen. It’s all in the details! Vandaar dat ik zo weg ben van de Beko wasmachine, die in een stunning antraciet jasje komt. Hij werkt super handig dankzij de AquaTech functie. Deze laatste vervangt het draaien van de trommel door de kracht van water en is dus zacht voor je wasgoed. Het water en wasmiddel wordt vooraf gemengd en op je was gesproeid, waardoor je wasje twee keer sneller klaar is. Je wilt immers je tijd niet zo lang in het washok spenderen, toch? 

  Chic washok met een stoer randje

  Ik verzamelde al mijn inspiratie en maakte er een moodboard van. Omdat de wasmachine antraciet is, wilde ik zwarte accenten laten terugkomen als stoer contrast. Zwarte breekt een beetje het lieflijke van het behang. Tel daar nog wat prints met een knipoog naar de wasmachine en messing details bij op en je hebt zo alle ingrediënten te pakken voor een chic washok. 

  Ik maakte bovenstaand moodboard voor de washok make-over van mijn zus. Heel benieuwd wat je ervan vindt. Mijn moodboard is onlangs werkelijkheid geworden toen ik zuslief verraste met een washok make-over namens Beko waarin uiteraard de wasmachine met AquaTech functie pronkt. Wil je meer weten over deze wasmachine? Check dan de website van Beko. Good to know: bij je aankoop krijg je een half jaar lang Ariel wasmiddel en Lenor wasverzachter cadeau. Het eindresultaat van de washok make-over laat ik jullie snel zien… 

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Beko. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu