In dit huis lopen vloer en muren in elkaar over

Ik heb weer een minimalistisch pareltje gevonden. Dit keer eentje in het noorden van Oslo, gemaakt van kubussen die in elkaar overlopen. Waarom is dit zo leuk? Aan de binnenkant van dit huis creëer je hierdoor diepte. Niet alleen van buiten een plaatje, maar ook zeker van binnen.

Wat zo mooi is aan dit huis is dat de vloer en muren in elkaar overlopen. Muur wordt vloer en vloer wordt muur. Dit komt enerzijds doordat er weinig verschil zit in kleur tussen beiden en anderzijds door de verdiepingen in het huis. Ruimtes van elkaar scheiden kun je doen door deuren en muren te plaatsen, maar als je met verhogingen werkt, krijg je hetzelfde effect, maar je krijgt ook een grotere ruimte.

Het interieur bevat veel natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout, beton en marmer, wat echt perfect past bij de omgeving waarin dit huis staat (check dat uitzicht). Het huis straalt een enorme rust uit en dit lijkt me dan ook een heerlijk adresje voor een weekend relaxen. Ook ben ik erg verliefd geworden op de houten keuken in dit huis. Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Bekijk hieronder de foto’s.

hout huis
hout huis4
hout huis5
hout huis6
hout huis7
hout huis8
hout huis9
hout huis10
hout huis11

Beeld gevonden via:

Jonas Bjerre-Poulsen via Elisabeth Heier

Reageer ook