Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

In de weer met bladgoud in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 06-12-2023

  In de weer met bladgoud in huis

  Dat goud in je interieur niet meer weg te denken is, weten we natuurlijk allemaal. Was het voorheen weggelegd voor de kitscherige interieurs onder ons, tegenwoordig is goud heel stijlvol voor in je interieur. In de guesthouse van Charlotte vind je bladgoud op de muren. Mooie muur inspiratie!

  Bladgoud kom ik vaker tegen, zoals in cocktails, champagnes en onlangs tijdens een bruiloft zelfs in de zogenaamde ‘bruidstranen’ (FYI: zo’n flesje goudlikeur geef je aan je man als je huwelijk in zware tijden zit en je hem wilt herinneren aan zijn geloftes). Maar ook verwerkt als topping in een taart is bladgoud goed te doen. Jaren geleden tijdens mijn twee maanden lange avontuur op Bali had ik zelfs voor een beautybehandeling bladgoud op mijn gezicht om tien jaar jonger te lijken (ahum…). Maar goed, bladgoud is dus ook heel goed te doen voor in je interieur. Wat zeg ik: bladgoud is een must!

  Maar wat is bladgoud nu precies?

  Bladgoud is ook écht goud, maar dan héél dun, zo’n 0,0001 mm. Met een hamer wordt het hout met de hand zo dun gemaakt. Het werd vroeger al door de Romeinen en Vikingen gemaakt. Een eeuwenoude techniek nog die nog altijd razend populair is. Zo ook voor in je interieur. De woonkamer in een van Charlotte’s guest rooms (FYI: ze runt guest house Atelier Turquoise in Gent) pronkt er bladgoud op de muur.

  In de weer met bladgoud in huis In de weer met bladgoud in huis

  Nog meer goud…

  Een andere ruimte in Charlotte’s guesthouse waar een gouden touch te vinden is, is in de slaapkamer. Of nou ja, goud? Het plafond is eigenlijk beige-bruin, maar door het lichtinval oogt het net goud. En nu zit ik te denken: hoe gaaf is het als je je plafond helemaal van bladgoud doet? Zucht…. Droom jij nu ook van bladgoud in huis?

  Nog meer zien van dit bladgoud en meer uit het huis van Charlotte?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen komen er nog één woontip online met als kers op de taart de volledige hometour die aanstaande vrijdag live gaat. Wil je nog meer weten van Charlotte volg haar dan op haar Instagram  of haar website

  Bekijk hier de woontip van gisteren uit het huis van Charlotte:

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour bij interieurdesigner Mechtelien:

  Beeld © Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu