Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

In 3 stappen heerlijk winters wonen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  In 3 stappen heerlijk winters wonen

  Elk jaar eindigt zo sfeervol en een tikje kitsch in december: met warm ingerichte woonkamers, lampjes, kaarsen, een kerstboom en andere versiering. Maar toch, zodra het januari is, krijg ik ineens andere behoeften. De rust en stilte van de natuur, het kalme ritme, de witte, vage kleuren van de winter. Heerlijk winters wonen, dus.

  Als ik mijn huis weer ‘decemberproof’ maak, wil ik niets liever dan dit zo lang mogelijk houden. Het is zó gezellig als ik ’s morgens de lampjes van de kerstboom aandoe, terwijl het buiten nog donker is. Het liefst kruip ik dan de hele dag op de bank, maar dat terzijde. Ook in januari, als de gezellige feestmaand weer voorbij is, wil ik nog steeds winters wonen. Iets maakt dat ik die sfeer dan toch naar binnen wil halen. Dus ga ik in de weer met downsizen en minimaliseren en probeer de rustieke sfeer van buiten in mijn interieur aan te brengen waarin veel wit wordt gebruikt.

  In 3 stappen heerlijk winters wonen

  In drie stappen een winters huis

  Hoe geef je je huis nu een snelle make-over om de sfeer van een verstilt winterlandschap binnen te halen? Met onderstaande tips zit dat wel goed.

  1. Begin met het weghalen van alle overtollige accessoires, lampjes en kleurrijke accenten voor winters wonen. Die mogen wel weer even in de kast totdat je er weer zin in hebt volgende Kerst.
  2. Haal het wit zoveel mogelijk naar voren met hier en daar een poederige pastel. Witte accessoires, de gordijnen wat verder open, verplaats een lamp zodat het licht anders valt of plaats witte objecten bij elkaar. Hallo winter wonderland.
  3. Maak stillevens. Bijvoorbeeld met een paar dennenappels op een witte schaal of een rieten mand met wat houtblokken of een vaas met wat takken die je in het bos op de grond vindt.

  Om het helemaal af te maken, is een bontje of schapenvacht ideaal. Een mooie decoratie én lekker warm. Alleen al het zien van deze mooie sferen in huis maken me helemaal zen. Weg decemberdrukte, welkom rustig winterland. Wat vind jij van winters wonen vol neutrale tinten?

  In 3 stappen heerlijk winters wonen In 3 stappen heerlijk winters wonen In 3 stappen heerlijk winters wonen

  Beeldcredits:

  1. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de post ‘Zo maak je gemakkelijk een romantisch hemelbed‘. 2+3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij instagrammer Sharita van Soohme. 4. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het romantische huis van fotograaf Kiki.  5. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour bij Kae Sutherland uit Amsterdam.

  Thuis bij Kae Sutherland in een huis vol neutrale tinten

  Eén reactie op “In 3 stappen heerlijk winters wonen”

  1. Rachel schreef:

   Heerlijk deze inspiratie zeg, thanks voor het delen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu