Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hout in de badkamer? Bij deze tips! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  Hout in de badkamer? Bij deze tips!

  Een natuurstenen vloer, wandtegels van marmer, een kiezelvloer in de douche en houten elementen in de badkamer. Hout in de badkamer kan. Echt? Ja! Hoe? Read and learn! Teakhout is een goede keuze voor in de badkamer, want teakhout rot niet en kan goed tegen water, zelfs als er een tijdje water op blijft staan.


  Lak of wax?!

  Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals bamboe. Bamboe worden samengeperst tot massieve planken die erg goed bestand zijn tegen vocht. Om het hout in de badkamer te onderhouden en te beschermen kun je kiezen voor lak of wax olie en zelfs onder de laklaag komen. Bij wax olie wordt de buitenste laag harder gemaakt en wordt het hout verzadigd met olie, zodat vocht en vuil er moeilijk in kunnen trekken. Nadeel: bij wax olie is het hout niet waterbestendig als er een lange tijd water op blijft staan.

  Hout in de badkamer? Bij deze tips!

  Ventileer goed

  Verder moet hout in de badkamer goed geventileerd worden. Door regelmatig een raam open te zetten of een ventilatiesysteem te gebruiken kan hout in de badkamer blijven ademen. Laat je inspireren door deze beelden. Heb jij zelf ook hout in de badkamer en zelf nog tips die ik niet hebt genoemd, laat hieronder dan een reactie achter.

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Esmée en door mij herschreven. 

   

  esmee

  Esmée studeert allround styling op Academie Artemis in het centrum van Amsterdam. Door haar grote passie en enthousiasme voor het interieur is haar grootste droom om te werken als stylist. Van jongs af aan is ze al bezig met het stylen van haar kamer, maar nu wordt het tijd om andere mensen te adviseren en inspireren. In de toekomst wilt zij wonen in een huis vol natuurlijke tinten en materialen. Dit alles met een stoer industrieel randje. Esmée haalt haar inspiratie uit verre bijzondere landen, leuke hotspots, Instagram en Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu