Hotspot: Kunstuitleen Rotterdam

Tijdens een dagje werken in Rotterdam stuitte ik op een interessant concept. Aan het einde van de centraal gelegen Nieuwe Binnenweg kwam ik bij toeval de Kunstuitleen winkel tegen.

Mijn interesse werd gewekt door de veelzijdige etalage en ik kon het niet laten even een kijkje te nemen. Eenmaal binnen werd ik begroet door een van de enthousiaste medewerkers. Ze vertelde me over het idee achter de Kunstuitleen en over de verschillende producten die er te koop zijn. Door haar enthousiasme raakte ik onder de indruk van het concept.

In 1974 is het concept van Kunstuitleen ontstaan. Het idee toentertijd was kunst openbaar te maken zodat het voor meer mensen toegankelijk werd. Sinds eind jaren ’40 heeft Rotterdam een flinke kunstcollectie opgebouwd. De kunst rouleert constant tussen particulieren en bedrijven en de collectie in de winkel is daarmee altijd gevarieerd. Na een rijke geschiedenis is de Kunstuitleen in Rotterdam nu zelfstandig werkzaam aan de Nieuwe Binnenweg 75.

De Kunstuitleen is de perfecte plek om kleine, originele cadeautjes te scoren. Ze verkopen bijvoorbeeld de onwijs leuke kettinkjes van Naked Design, met teksten als ‘kletskous’, ‘tuthola’ en ‘deugniet’. Ook verkopen ze interieurstickers en postcards van het merk Mwah, wat zoals zelf gezegd ‘tekstuele verwennerij’ maakt. Bijna alle producten zijn gemaakt door Rotterdamse kunstenaars en vormgevers.

Naast het kopen van deze kleine creatieve cadeautjes, kun je grote kunst dus gewoon huren – al vanaf een paar euro per maand. Zo geef je een extra dimensie aan jouw interieur. En ben je het beu? Huur je toch gewoon weer een nieuw kunstwerk.. Top idee! Ga dus snel langs om je enthousiast te laten maken of zoek het concept op via www.kunstuitleenrotterdam.nu

Credits:

Naked Design – Kunstuitleen Rotterdam – Mwah

Tess schreef eerder over:

 

Tess (22) is student Communicatie in Tilburg, maar heeft haar hart verloren aan Amsterdam. Na een stage en minor in de grote stad, is ze er niet meer weg te slaan. Het grote aanbod aan koffietentjes en interieur winkels in combinatie met de pracht van de stad heeft haar verliefd gemaakt. In een Amsterdamse studentenkamer is creativiteit op gebied van interieur vereist en dus combineert ze IKEA met originele en unieke accessoires. Het liefst tweedehands.

Reageer ook