Hotspot: Frites uit Zuyd

Hotspot: Frites uit Zuyd

Niet alleen ben ik een echte interior junkie, ook van frietjes word ik wild. Helemaal als er in mijn home town een friterie met overheerlijke huisgemaakte frieten opent.

Zondag patatdag! Met dit motto ben ik opgegroeid; elke zondag at ik thuis heerlijk patatjes. Vandaar dan ook – een dag eerder – een artikel om te smullen: Amsterdam is namelijk een zeer verleidelijke hotspot rijker. Welkom Frites uit Zuyd in Amsterdam!! Hij opent 16.00 uur vanmiddag. Drie keer raden wie er vooraan staat..

Bourgondische friterie
Alleen van het persbericht – “de frieten worden ter plekke gemaakt en maandelijks worden de aardappelen opnieuw getest op kwaliteit en wordt er gekeken naar eerlijke en goede streekproducten” –  stroomt het water me al in de mond. Tegen de vandaag geopende Frites uit Zuyd kan geen ordinaire snackbar tegenop. De zaak is geïnspireerd op de traditionele bourgondische friterie van ‘vroegah’ waar je als gast nog wordt ontvangen door de gastheer (dat is lang geleden, dat heb ik dus nog nooit meegemaakt..). Nee, dit is een snackbar waar je niet snel naar huis wil om de frietjes op te peuzelen. Welnee, het is er zo gezellig dat je er wilt blijven.

Friet en kunst
Volgens de eigenaren ontbrak er nog een friettent in Amsterdam waar gezelligheid en gastvrijheid voorop staan. Tel daar nog eens een cool interieur ontworpen door architect Arno Meijs van bij op van Associated Architects BV in samenwerking met kunstenaar Guy Olivier (die maakte bijvoorbeeld een schilderij met een aardappel schillend vrouwtje) en we spreken hier over mijn nieuwe hotspot voor de komende tijd (had ik al gezegd dat ik verslaafd ben aan patat?!).

Fridallen, kroketten en Fish & Chips
Wacht in de gezellige huiskamersfeer met een glas wijn of een ijskoud biertje terwijl je frietjes worden bereid. Naast patat met natuurlijk een frikadel, (garnalen,kaas)kroket, Luikse gehaktballen, vegaburgers en Fish & Chips kun je hier ook terecht voor huisgemaakte sauzen en verschillende oliën en kun je als gast traditionele kookboeken en recepten doorspitten om thuis zelf overheerlijke frieten te maken. Want in Friterie in Zuyd winkel je ook de aardappelen die je thuis zelf frituurt. Maar als het voor je wordt gemaakt, dan smaak het natuurlijk net iets lekkerder.

Frites uit Zuyd vind je op de Ceintuurbaan 113 in Amsterdam. Fijn ook: elke dag open tot 01.00 en op vrijdag en zaterdag tot 02.00.

Hotspot: Frites uit Zuyd
Hotspot: Frites uit Zuyd
Hotspot: Frites uit Zuyd

Beeld via Frites uit Zuyd

Reageer ook