Close

Nieuw jaar, nieuw interieur! Volg mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp!

Hoera! Mijn allereerste designlamp - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-03-2023

  10 december, 2016

  Hoera! Mijn allereerste designlamp

  In mijn XXL huizentour spotte je ‘m al; de Skygarden lamp van Marcel Wanders. Wat ben ik er blij mee! Nu mijn voorlopige woonkamer er een beetje Interior Junkie proof uit ziet, kon ik dan eindelijk dé shoot doen met dit nieuwe pronkstuk in huis. En tegelijkertijd geef ik jullie wat meer prijs over mijn nieuwe huis…

  In januari start De Grote Verbouwing op de begane grond vandaar dat ik spreek van de ‘voorlopige woonkamer’. Bijna alles wat je op deze foto ziet, gaat weg. We gaan een nieuwe eethoek nemen, er komt een mooie kast links tegen de muur aan, de serre wordt bij de keuken getrokken én de boekenkast wordt gevuld met heel veel boeken. Het enige wat blijft hangen, is mijn nieuwe designlamp. Met de verbouwing wordt hij eventjes veilig opgeborgen waarna hij later weer pronkt in de eethoek.
  New in: mijn allereerste designlamp!

  Roze wolk

  De Skygarden lamp staat al jaren op mijn wensenlijstje. Ik spotte ‘m voor het eerst in het echt tijdens een van mijn eerste binnenkijkers voor Interior Junkie; bij Nina en Job in Amsterdam. Zij hadden de grote versie hangen in de hal en sindsdien ben ik zwaarverliefd. Enig nadeel; het ding kost best wel wat dus het bleef voorlopig even bij dromen. Totdat webshop Flinders (je weet wel: vol met design meubelstukken, verlichting en woonaccessoires) mij een korting kon aanbieden. Ik heb weken op een roze wolk gelopen.
  New in: mijn allereerste designlamp!
  New in: mijn allereerste designlamp!
  New in: mijn allereerste designlamp!

  Oud versus nieuw

  Ik vind de lamp zo passend in mijn nieuwe woonkamer omdat mijn huis uit 1891 stamt en het nog vol zit met authentieke details zoals het ornamentenplafond. Ondanks dat het een oud pand is, wil ik het wel modern inrichten. Oud versus nieuw dus, precies wat de Skygarden lamp ook is. Van de buitenkant (gemaakt van roestvrij staal en glas) ziet hij eruit als een moderne lamp, totdat je gaat zitten aan tafel en van binnen ineens de ornamenten ziet van verschillende planten en bloemen (van gips). Vandaar ook de naam Skygarden als in ‘hangende tuin’.  Dat vind ik zo leuk aan deze lamp; je moet even de tijd nemen om de schoonheid ervan in te zien.
  Deze lamp heeft trouwens een diameter van 60 cm, een hoogte van 30 cm en een snoer van 350 cm. Naast zwart is hij er ook in het koper, zilver, wit, bruin en goud (goud!). Deze versie is de kleinste maar je hebt ‘m ook in het groot met een doorsnede van 90 cm (én een ‘tikje’ duurder…).
  New in: mijn allereerste designlamp!
  Ik ben er super blij mee en ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Nu rest nog maar de vraag; wat doe ik met de eethoek? Ik neig naar blankhout maar het onderstel van deze tuintafel (ja, dit is gewoon een tuintafel die de vorige bewoner achter liet in de tuin…) vind ik ook prachtig om te hergebruiken met een nieuw tafelblad erop. Ik weet het dus nog niet. Tips zijn meer dan welkom.
  * Deze designlamp heb ik met korting via Flinders geregeld in ruil voor exposure op mijn blog. 

  3 reacties op “Hoera! Mijn allereerste designlamp”

  1. michelle schreef:

   Beste,
   Ik vroeg mij af waar je de 2 stoelen die aan je eetkamer tafel staan vandaan hebt,
   Ik vind ze helemaal geweldig!
   groetjes,
   michelle

   • interiorjunkie schreef:

    Hey Michelle
    Dat zijn vintage Pastoe stoelen 🙂
    Mooi zijn ze he? Ik kocht ze ooit bij Neef Louis in Amsterdam Noord.
    Liefs,
    Elisah

  2. directlampen schreef:

   Wauw hele gave lamp! Staat heel goed in je iterieur!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu