Hoe cool is dit; een geurbeleving bij echte kunst!


Hou jij van kunst en urenlang ronddwalen in een museum tussen al die mooie kunstwerken? Siemens en het Stedelijk Museum komen met de bijzondere expositie artSmellery waarbij beroemde kunst is omgezet naar geur. Extra leuk: ik maakte met hen een video waarin ik meer vertel over mijn favoriete geur in huis…

Geur doet meer met je gemoedstoestand dan je in eerste instantie zou denken. Als het ergens niet lekker ruikt, voel ik mij er ook niet thuis. In mijn huis gebruik ik dan ook vaak geurkaarsen, maar de geur van pas gewassen beddengoed doet mij ook veel goeds.  Op de vraag wat geur met mij doet én met wat voor geur ik echt iets persoonlijks heb, kon ik maar één bepaalde geur bedenken: de kruiden waar mijn vader vroeger wekelijks zijn Indische maaltijden bereidde. Ondanks dat ik meer Chinees (een kwart) dan Indisch (één achtste) ben, is er meer van de Indische cultuur meegegeven. Zo ook dus het culinaire.

Mooi gedekte tafel vol vrienden en familie

De geur van kruiden neemt me direct mee naar vroeger waar mijn vader urenlang ploeterde in de keuken, waar mijn zus en ik stiekem uit de pan snoepten en waar we later, met de hele familie aan tafel, ervan genoten (om vervolgens de rest van de week Hollandse pot van mijn moeder te eten). Koken blijft voor mij een vorm van samenzijn, gezellig met z’n allen aan een mooi gedekte tafel. Daar maak ik altijd even flink werk van want naast een liefde voor eten heb ik natuurlijk ook een passie voor interieur. Nu mijn nieuwe huis in Haarlem bijna af is, kan ik niet wachten om voor vrienden en familie dezelfde gerechten te maken als mijn vader vroeger deed. En dan echt aan een Interior Junkie proof eettafel compleet met mijn nieuwe designstoelen en stunning designlamp (qua waarde heb ik flink geïnvesteerd in mijn eethoek, hier ben ik dan ook het meest te vinden). Als ik moet kiezen tussen een avondje uit eten of thuis koken voor anderen, kies ik toch echt dat laatste. Tja, huismus als ik ben.

Hoe cool is dit; een geurbeleving bij echte kunst!

Bezoek als eerste de ArtSmellery samen met mij!

Het leuke aan de samenwerking met Siemens en het Stedelijk Museum is dat er vanaf 26 april 10 dagen lang 6 bestaande werken uit het Amsterdamse museum door geurartiest Jorg Hempenuis zijn omgezet naar geur. En jij als bezoeker kan raden welke schilderijen het zijn. Hoe leuk is dat? Kun je meteen even een van je zintuigen flink testen. Op 26 april van 8.00 – 10.00 uur kun jij (met een +1) samen met mij aanwezig zijn tijdens een speciaal persontbijt waarbij je de ArtSmellery als eerste kunt checken. Extra leuk: dit is nog voordat het museum open gaat. Hoe cool?

Wil jij kans maken op zo’n fancy ontbijtje deel dan op Facebook of Instagram jouw favoriete geur met als hashtag #artsmellery en wie weet doen we volgende week gezellig een ontbijtje.

* Dit is een inspirerende samenwerking met BSH Group, de licentiehouder van het merk Siemens van Siemens AG. 

Reageer ook