Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Heel zen: een meditatiehoek in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 31-05-2023

  2 september, 2019

  Heel zen: een meditatiehoek in huis

  Wil jij aan het einde van de dag de drukte even achter je laten, dan is een lesje yoga natuurlijk ideaal. Of even mediteren. Maar hoe fijn is het als je thuis een meditatiehoek hebt? Een hoek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Een hoekje dat zo fijn is dat je er voorlopig niet meer weg wilt.

  Therese uit Bloemendaal heeft zo’n hoekje. En wat voor eentje! Het geheel heeft iets sprookjesachtigs door die prachtige plant rondom het raam. Therese is zelf feng shui interieurspecialist en altijd bezig met haar huis (maar ook dat van anderen) van de juiste vibe te voorzien. Zo’n meditatiehoek is ideaal om even alle stress achter je te laten. Ze stylede hem af met een heerlijke luie stoel (want ook na het mediteren is het fijn toeven in dit hoekje. Met je favo yogamagazine bijvoorbeeld), heel veel planten (die mooie plant rondom het raam is een wasbloem oftewel de Hoya Carnosa) , prachtig behang met een gouden touch én uiteraard een boeddha beeld en enkele kristallen en edelstenen.

  Therese vertelde me dat dit hoekje in huis het element metaal is welke staat voor concentreren en onderzoeken. Bij dit element horen materialen als brons en zilver (zoals de klankschalen), ronde en ovale vormen (zoals de stoel en de sidetable) en goud en wit als kleuren. Als je heel goed kijkt, zie je dat het behang gouden accenten heeft. Ook staat het element metaal voor de herfst: voor naar binnen keren en jezelf afscheiden. Ideaal dus voor in een meditatiehoek thuis.

  Heel zen: een meditatiehoek in huis

  Heel zen: een meditatiehoek in huis

  Heel zen: een meditatiehoek in huis

  Meer zien van deze meditatiehoek en meer uit het huis van Therese

  Goed nieuws, want de komende anderhalve week komen er nog meer woontips online met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Therese volg haar dan op Instagram en haar website Circle of Home

  Bekijk hier de woontips van de vorige hometour uit de verbouwde garage van Esther:

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour uit het jaren 30 huis van Annemarie uit Laren:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  Eén reactie op “Heel zen: een meditatiehoek in huis”

  1. Gita schreef:

   Erg leuk artikel ook omdat vaak meditatie kamers juist zo donker zijn! Maar zo dicht bij het raam met veel planten en natuur ziet er echt top uit!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu