Handig! Een speelhoek in de woonkamer

Een eigen plekje in de woonkamer waar je kindje lekker kan knutselen, spelen, een boekje lezen of huiswerk maken. Ideaal! Geen potloodstrepen en lijm op je mooie eettafel, overal rondslingerend speelgoed en boekjes waarvan je niet weet waar je het moet laten. Inspiratie nodig voor speelhoek woonkamer? Kijk dan snel verder…

Helaas is onze woonkamer te klein voor een aparte speelhoek maar anders hadden we deze zeker gehad. Het ziet er zo gezellig uit en ik weet zeker dat het hier in huis veel gebruikt zou worden.

De speelhoek inrichten

Heb je wél de ruimte voor een aparte speelhoek voor de kinderen Dan vertel ik je graag wat meer over de inrichting ervan. Er zijn veel mogelijkheden. Zo kun je een kant en klare speeltafel kopen, een mooie plank aan de wand bevestigen of een meubel op maat zelf maken of laten maken.

Handig! Een speelhoek in de woonkamer
Handig! Een speelhoek in de woonkamer

Opgeruimd staat netjes

Voor het opbergen van speelgoed is het handig om een aantal bakken of manden onder de tafel te plaatsen. Boven de tafel wat mooie planken, vakken of een hangkast voor boekjes, knutselspullen of gewoon om wat mooie items ter decoratie neer te zetten.

Houd je het liever rustig? Hang dan alleen wat leuke posters of foto’s op. Een paar leuke stoeltjes erbij en de speelhoek is klaar.

Beeld via de binnenkijker bij &Suus 

wieteke

Wieteke woont samen met haar vriend en twee zoontjes in Bussum. Na jarenlang als styliste bij een grote foto,- en filmstudio te hebben gewerkt heeft ze in 2015 het roer omgegooid en is als kinderkamerstylist Hip Huisje, kinderkamerstyling begonnen. Daarnaast werkt ze als freelancer voor fotografiestyling. Onverwachtse combinaties die uiteindelijk wel weer matchen, Scandinavisch design, vintage gecombineerd met modern en een persoonlijke touch kenmerken haar stijl. Haar inspiratie haalt ze uit de bladen, de wereld om zich heen, haar eigen kinderen, inspiratieblogs, Pinterest en Instagram.

2 reacties

Nicolas -

Het is altijd het handigst om een meubel op maat te maken. Zo maak je het meest efficiënt gebruik van een ruimte. Alleen wanneer je wilt verhuizen heb je de kans dat je niets meer aan de meubel hebt.

interiorjunkie -

Ja, dat is wel zo, maar meer redenen om weer een nieuw, mooi ontwerp te verzinnen en te laten maken 😉

Reageer ook